Rectorul Universității Ovidius, DENUNȚAT de un FOST DECAN

3467
25
Rectorul Universității Ovidius, DENUNȚAT de un FOST DECAN - ploaiebaltiinundatii21375285108-1375857802.jpg
Rectorul Universității Ovidius, Dănuț Tiberius Epure, acuzat de luare de mită și suspendat ulterior din funcție, a fost denunțat de un fost decan al Facultății de Farmacie, a susținut avocatul său, marți, la Curtea de Apel București, unde s-a judecat recursul la arestarea preventivă. 




Apărătorul a afirmat, la judecarea recursului față de arestarea preventivă a lui Epure, că denunțătorul în cauză este Gheorghe Țarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, care i-ar fi făcut clientului său "o serie de șicane". De asemenea, avocatul a menționat că profesorul universitar i-a denunțat, odată cu Epure, pe prorectorul instituției de învățământ superior și pe decanul Facultății de Chimie. 


"Acest denunț a fost făcut cu intenția de a face rău", a mai spus avocatul rectorului suspendat, în fața Curții de Apel București, citat de Realitatea.net. 


Apărătorul lui Epure a adăugat că în cazul a două fapte de luare de mită pentru care este cercetat clientul său și în care ar fi fost folosiți investigatori sub acoperire sunt "de provocare". 


"Nu există probe că lăsarea în libertate a inculpatului va zădărnici aflarea adevărului. (...). Nu are antecedente penale, a condus o unitate de învățământ superior care a devenit și mai apreciată după ce a preluat conducerea", a arătat avocatul rectorului suspendat. Citește și Decizia judecătorilor cu privire la Dănuț Tiberius Epure, rectorul Universității Ovidius


Conform Realitatea.net, apărătorul a depus la dosar și 21 de caracterizări și acte medicale, subliniind și că soția și unul dintre copiii lui Dănuț Tiberius Epure au suferit intervenții chirurgicale. Pe de altă parte, procurorul anticorupție prezent la ședința de judecată a susținut în fața instanței că există probe care arată că Dănuț Tiberiu Epure a solicitat și primit în mod repetat mită de la candidați sau studenți ai universității. 


"A facilitat admiterea unor candidați nepregătiți la universitatea, iar aceste consecințe se vor vedea în timp", a susținut procurorul Direcției Naționale Anticorupție. 


Acesta a subliniat că rectorul l-ar fi întrebat la un moment dat pe unul dintre investigatorii sub acoperire"cât este dispus să dea pentru admitere", iar apoi i-ar fi dat un bilețel pe care să scrie suma. Pe de altă parte, rectorul suspendat, Dănuț Tiberius Epure, a solicitat Curții de Apel București să fie pus în libertate. 


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Ender
7 august 2013
Lasati-o mai usor cu vrajeala!

Hai marsh ma avocat de 2 bani. Lasa-ne! Toata lumea stie cine este acest Epure! A detinut tronul de "Mare Spagagiu" mai bine de 10 ani. Generatii intregi de la Ovidius, care au trecut prin facultatea economica au trecut prin mama acestui om, toti stiu ca la el la examen nu treceai decat cu spaga. El tragea toate sforile in facultatea aia. Acum ca a ajuns rector a ramas cu aceleasi apucaturi de "combinator". La alt nivel, evident. Unde a ajuns, ii era locul de mult, a fost doar o chestiune de timp in ani astia. Oricum a stat prea mult in libertate pentru ce facea. Felicitari DNA-ului...

The Shadow Man
7 august 2013
Camorra de Ovidius

Rectorul arestat a coagulat un adevarat grup de tip infractional in jurul lui, cu tentacule in Senat, conducerile facultatilor si administratie. A promovat in pozitii cheie din universitate tot felul de nulitati academice, impostori cu profil infractional similar. Sa vedem daca DNA si SRI vor sparge tot buboiul acum sau amana momentul asta pentru mai tarziu, in functie de cum vor mai evolua lucrurile acolo.

---
7 august 2013
Bravo DNA

DNA-ul ar trebui sa investigheze si celelalte facultati, sigur decanii pusi de Epure i-au furnizat subiectele. Farmacia e doar inceputul. O sa urmeze Stiintele Naturii, Medicina, Litere. Va fi distractie mare si multi decani vor face poteca la DNA.

Un Student
7 august 2013
Bine i-a facut

sa stea maimutzoiul spagar in puscarie

gavroche
7 august 2013
avocat de merda

bine I-a facut... de altfel,,, stati linistiti, nimnei nu o sa stie cu adevarat "sursa"... chestier de professionalism; asta a fost bagat la inaintare sa acopere adevaratii informatory... Bravo DNA! La mai multi! (Pe la primarie nu mergeti?)

Dragos
7 august 2013
Inversarea valorilor ?

" Acest denunț a fost făcut cu intenția de a face rău, a mai spus avocatul rectorului suspendat, în fața Curții de Apel București'' - Cum adica?? Sa denunti un hot si un corupt este ceva rau deci ?? Ce mizerie , e incredibil. S-a rasturnat tot cu susul in jos. Acum a fi hot e ceva onorabil, iar a fi cinstit e o crima. Adica, cum si-a permis cineva sa denunte un hot? A denunta pe cineva care fura este o ilegalitate in opinia avocatului ?

Roman
7 august 2013
curatenie

Ce despre investigatie privind profesori la medicina, la stomatologie si la farmacie, care are legătură cu admiterea sau functie de "sef birou" studenților străini?

pt Dragos
7 august 2013
:))

Avocatul l-a "ingropat" pe Epure la sedinta asta. Cred ca s-au crucit judecatorii cand au auzit ca denuntul a fost facut cu intentia de a face rau. Am o banuiala ca avocatul a terminat vreo particulara sau, mai rau, UOC.

Răspuns la: Inversarea valorilor ?
Adăugat de : Dragos, 7 august 2013
" Acest denunț a fost făcut cu intenția de a face rău, a mai spus avocatul rectorului suspendat, în fața Curții de Apel București'' - Cum...
gavroche
7 august 2013
hahaha,

primaria vegheaza? Bag seama ca singurul minus de la toate comenturili e la mine... Astia sunt avocatii de azi... facuti cu mita de Epure si ai lui. Sa le traiasca! In ceea ce priveste adevaratii turnatori, fiti siguri ca-s ascunsi si continua, caci nu s-a incheiat cu mita la Univ. Ovidius... Totusi, rugam (cu cel mai al dreac respect) DNA sa vina si pe la primarie... Si rugam instantele alea sa termine mai repede dosarul celor 36 de hoti din primaria Cta. Sau judecatorii romani nu stiu ce-i aia celeritate cand in fata lor securei/pzdei? Hai la mishto si la mai multe minusuri de la cei lezati in onoarea lor de familisti!

pe dancu pe cand?
7 august 2013
dna cand ii verifica averile milionarului?

DNA si celelalte structuri - dar de la Bucuresti - ca aici sunt oamenii lui-cand ii verifica averea milionarului de peste noapte toate mizeriile uneltirile si spagile luate cu echipa lui? Unde e dreptatea si ocaua lui Cuza?

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5332 secunde