Record personal stabilit la Ștafeta Veteranilor Invictus

197
Record personal stabilit la Ștafeta Veteranilor Invictus - xrecordmilitar-1634038266.jpg
Să alergi 82 de kilometri în 7 ore și 24 de minute pare imposibil pentru un om obișnuit. Pare destul de dificil de atins o astfel de performanță chiar și pentru un alergător de ocazie. Dar pentru cineva care și-a propus să își testeze limitele și să își depășească propriul record este, într-adevăr, o reușită. Cel care a atins acest rezultat a făcut-o cu gândul la eroii și la veteranii Armatei României.

Locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaerienă a pornit în cursa „Ștafeta Veteranilor Invictus”, alături de alți militari din Dobrogea, pe o vreme neprietenoasă, cu vânt puternic și ploaie măruntă. Motivat de sloganul „Go Invictus!” și animat de atmosfera camaraderească din echipa de atleți, printre care s-au aflat Bogdan Drăcneanu (și el cu același număr de kilometri finalizați- 82), Ciprian Potnog și Constantin Ivan, militarul a alergat așa cum nu a mai făcut-o până acum nici la concursurile la care a participat de-a lungul timpului. „Pe parcurs au fost momente critice din punct de vedere fizic, dar mentalul a fost mai puternic și m-a determinat să merg înainte. Depășind cei 44 de kilometri până la Medgidia, am realizat că parcurgerea întregului traseu, până la Borcea, este posibilă”, a spus ofițerul. Recordul personal la maratoanele la care a participat în ultimii ani a fost de puțin peste 42 de km în 3 ore și 19 minute.

Cătălin Butnariu-Bompa a spus că Ștafeta le-a oferit alergătorilor și ocazia să vadă o parte din sud-estul țării în „pas alergător”. „Ne-am bucurat mult atunci când am văzut oameni care ne-au susținut cu aplauze, cu claxoane, ceea ce ne-a motivat să continuăm”, a mai adăugat locotenent-colonelul Cătălin Butnariu-Bompa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde