Recomandările Poliției pentru noaptea de Revelion

85
Recomandările Poliției pentru noaptea de Revelion - pol-1514635479.jpg

Articole recomandate

Poliția Română transmite mai multe recomandări pentru români, care în aceste zile sunt preocupați de pregătirile pentru Revelion, scrie News.ro.




Recomandările polițiștilor:


- În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației!


- Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri", de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni!


- Pentru protecția autovehiculului, atunci când parcați, nu uitați să închideți geamurile și să vă asigurați că l-ați încuiat. Depozitați cumpărăturile în portbagaj și nu lăsați la vedere bunuri de valoare.


- Când ați pornit mașina pentru a se încălzi, nu vă îndepărtați de ea. Nu o lăsați pornită și neasigurată nici pentru câteva momente, pentru a face cumpărături mărunte sau în stațiile de alimentare.


- Nu consumați în exces băuturi alcoolice. Comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de starea de ebrietate!


- În mijloacele de transport în comun, fiți vigilenți și atenți față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră.


- Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le primiți în casă! Uneori, infractorii joacă anumite roluri (colindători, persoane care livrează colete, angajați ai unor furnizori de servicii etc.), așa că fiți vigilenți.


- Obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri acasă!


- În noaptea de Revelion, fiți atenți pentru a preveni accidentele cauzate de folosirea articolelor pirotehnice artizanale, a celor din categorii de risc ridicat sau de neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice.


- Achiziționați  obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăți autorizate.


- Păstrați o conduită calmă în trafic și la evenimentele publice organizate în oraș! 


Peste 8.000 de polițiști, cu aproape 4.000 de autospeciale și peste 100 de câini de serviciu vor asigura ordinea publică în aceste zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9634 secunde