REACȚIA UNEI MARI SPORTIVE după incidentul de la Bobotează: "NU AM FOST ACOLO SĂ ÎMI DAU VIAȚA PENTRU O CRUCE!"

1798

Articole recomandate

După incidentul petrecut la slujba de sfințire a apelor, cu ocazia sărbătorii Bobotezei, în care Antoanela Manac, campioană la triatlon, a fost agresată în mare de către un tânăr care i-a smuls crucea aruncată de IPS Teodosie, sportiva constănțeană a ținut să prezinte desfășurarea nefericitului eveniment pe pagina sa de Facebook. Redăm în continuare postarea sa:

"Simt nevoia să fac o postare în legătură cu cele întâmplate la Bobotează!

Vreau să scot în evidență faptul că mi-am dorit să particip la această sărbătoare mare care aparține creștinilor și care se desfășoară în fiecare an în orașul natal, unde foarte mulți oameni iau parte la acest eveniment!

Nu vreau să intru în polemici cu nimeni, am sărit în apă pentru că așa este tradiția și datina. Nu judec pe nimeni pentru ce gândește despre acest obicei și nici nu mă interesează de judecata altora!

Am sărit în apă după cruce pentru că așa am vrut, nu pentru superstițiile care sunt lăsate în această tradiție care după părerea mea este moștenită din generații în generații!

Nu am fost acolo să îmi dau viața pentru o cruce, pentru a lua bătaie, pentru a-mi face dușmani sau pentru ce ofereau (habar nu aveam că se primesc bani sau cadouri, dar vreau să specific ce am primit, ca să nu iasă discuții vă spun că era vorba de o icoană, o sticlă de vin și o sumă de 200 lei). Ca să fac o altă paranteză, cred că dacă se știa de la început de ‘premiu’, poate că mă alegeam și cu o cruce în cap, nu doar cu niște lovituri!

Vă povestesc pe scurt cum s-a întâmplat:

Ieri dimineață, după ce mi-am terminat stagiul de la spital, m-am îndreptat direct către Faleza Cazinoului, unde se desfășura slujba.

Menționez că am ajuns acolo în jurul orei 10.45 și mi s-a spus că merg degeaba în Portul Tomis să urc pe SAAR, că a plecat deja. Am fost dezamăgită în acel moment pentru că era târziu, dar m-am conformat cu gândul că pot merge anul viitor.

După scurt timp am aflat că se poate pleca de pe mal (chiar dacă era mai mult de înotat și mult mai periculos să plec dintre stabilopozi, mai ales că erau valuri și curenți) și am zis că îmi asum riscul acesta pe proprie răspundere și am început să întreb dacă mi se permite. Cei care se ocupau de eveniment au zis că DA, nu îmi interzice nimeni să intru în apă după cruce. Am fost evaluată din punct de vedere medical de către cei din organizare pentru a se verifica dacă sunt aptă și am declarat că iau această decizie pe proprie răspundere.

M-am echipat corespunzător și în momentul în care IPS Teodosie a urcat în barcă să meargă în larg, am plecat înot de la mal, încercând să mă strecor printre pietre și stabilopozii de acolo. Am înotat până la prima cruce, am ridicat-o așa cum s-a văzut în toate filmările din media și mai departe a început circul. Drăgoi Ionuț, ofticat că altfel nu îl pot numi, s-a urcat pe mine și mi-a smuls crucea din mână, spunându-mi că e crucea lui și el a luat-o.

Agresiv, a început să mă lovească și am luat decizia să mă întorc înot la mal fără să stau să mă iau la bătaie pentru cruce în mijlocul mării. La ieșirea din apă am stat de vorbă cu reporterii și cameramanii care se aflau acolo, așteptând și sosirea specimenului ăla de om care a fost recuperat de scafandri cu o barcă. Ajuns la mal, a luat-o la fugă cu cruce cu tot în fața tuturor!

După ce am vorbit cu reporterii, am început să tremur de frig și am fost îndrumată către o ambulanță unde am primit îngrijiri medicale.

Acolo, în ambulanță l-am văzut pe individul ăsta, Drăgoi Ionuț, care a avut toată ziua un comportament deviant atât cu mine cât și cu ceilalți oameni!

După ce am coborât din ambulanță, acesta era cu prietena lui, ținând strâns la piept crucea (mai tare ținea crucea aia decât pe ea). M-am apropiat de el împreună cu părinții mei cerându-i explicații în legătură cu loviturile pe care le-am primit în apă, iar la răspunsul lui impulsiv că de fapt el a luat crucea primul și eu i-am furat-o, a început îmbulzeala (în care inclusiv mi-a împins mama și în acel moment am răbufnit și mai tare).

Norocul a fost că a intervenit jandarmeria și s-a oprit spectacolul creat, pentru care și acum îmi pare rău că m-am implicat în scandal fără să-mi dau seama că lumea e plină de oameni fără judecată, ciudați și dubioși și pot fi în pericol oricând!

Cam așa a fost Boboteaza în 2020...!

Mulțumesc Arhiepiscopiei pentru gestul lor de a-mi oferi o altă cruce, chiar dacă nu ei erau responsabili să facă încă o cruce, că există disperați printre noi!".


Sursa foto: Claboo Media, Andreea Corbu, Gelu Strâmboaia


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3096 secunde