Mai multe ştiri online:

Reabilitarea Podului de la Butelii, sistată din nou. "Temperaturile nu au permis lucrări"

Ştire online publicată Luni, 15 Ianuarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
Anul a început cu lucrări sistate, la Constanța. Cu toate că avem parte de cea mai blândă iarnă din ultimii ani, care seamănă mai degrabă cu o toamnă târzie, autoritățile locale au luat decizia de a opri lucrările de reabilitare la pasajul Cumpenei. Motivul este reprezentat de condițiile meteo nefavorabile. Decizia sistării reparațiilor a venit la doar câteva zile de la reînceperea lucrărilor, după câteva luni de inactivitate. 


Doar nouă zile au fost executate lucrări de reabilitare a podului de la Butelii, după ordinul de reîncepere a reparațiilor, dat de primarul Constanței, la data de 11 decembrie. Ulterior, la data de 20 decembrie, în urma unei întâlniri între Decebal Făgădău și reprezentanții firmei care execută reabilitarea, a fost luată decizia sistării până la „o prognoză de vreme bună”. 


„Ordinul de sistare a fost dat pentru că temperaturile nu au mai permis să se efectueze lucrări, motiv pentru care nu are rost să treacă timpul din contract, fără să fie executate lucrări. În momentul în care vom avea o prognoză de vreme bună vor reîncepe lucrările”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Ionela Bărboi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.


Cu restricții de circulație, dar fără lucrări. Cam așa s-au desfășurat lucrurile de la startul reabilitării pasajului Cumpenei și până în prezent, spre disperarea șoferilor nevoiți să piardă minute bune pentru a traversa podul. Inițial, reparațiile au fost oprite din cauza unor neconformități de ordin tehnic. 


„Grinzile nu erau la nivel, fiind prelungite artizanal cu beton neconform, iar gurile de ploaie erau nefuncționale. Presupun că atunci a fost dat un termen de dare în funcțiune, iar constructorul a dat rasol. Trebuie făcută o ajustare a proiectului în funcție de neconformitățile descoperite acolo”, ne-a precizat Claudiu Rădulescu, reprezentantul Confort Urban, imediat după primul ordin de sistare a lucrărilor. Astfel, bugetul pentru reparații a trebuit suplimentat. 


La finalul lunii septembrie 2017, proiectul tehnic și devizul general aferent obiectivului de investiții „Reparații capitale și modernizarea pasajului Cumpenei” au fost aprobate de Consiliul Local Constanța. Astfel, asocierea Mobitom SA - Siebol SRL a obținut peste 350.000 de euro pentru realizarea proiectului revizuit. În luna mai a anului 2016, Primăria Constanța a atribuit contractul asocierii Mobitom SA - Siebol SRL, în urma unei licitații care a avut ca și criteriu cel mai scăzut preț. Valoarea inițială a contractului a fost de 5.912.382 lei, adică peste 1.300.000 milioane euro fără TVA.


De ce este folosită în mod repetat sistarea lucrărilor? Podul de la Butelii a intrat în reparații în luna aprilie 2017. Calendaristic, au mai rămas mai puțin de trei luni până la termenul asumat de finalizare a lucrărilor, de 12 luni. Doar că, datorită ordinelor de sistare dispuse de primarul Decebal Făgădău, autoritățile locale mai au la dispoziție șapte luni și jumătate pentru a finaliza lucrările, conform contractului de finalizare.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7898 secunde