Răzvan Nițu, administratorul special al RADET, a demisionat în urma accidentului soldat cu doi morți

192
Răzvan Nițu, administratorul special al RADET, a demisionat în urma accidentului soldat cu doi morți - antena1-1517326187.jpg

Articole recomandate

Administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, a demisionat, marți, după ce luni seara doi muncitori au murit în urma unei intervenții.


"Mi-am dat demisia de onoare, pentru că sunt un om de onoare. Eu ocupam funcția de administator special, care este echivalentul funcției de director general, pentru că RADET este în insolvență", a declarat Răzvan Nițu, potrivit romaniatv.net.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a dechis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă după ce doi angajați ai RADET au murit, luni seara, în timp ce interveneau pentru repararea unei conducte de termoficare.


Luni seară, doi bărbați care lucrau în subteran, pentru remedierea unei probleme apărute la o conductă, au fost surprinși în canal după ce țeava s-a fisurat. Unul dintre ei a rămas blocat în subteran și a murit, fiind scos după câteva ore. Al doilea angajat RADET a reușit să iasă la suprafața și a fost transportat la spital în stare gravă.


Marți, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale, având arsuri pe 97% din suprafața corpului, cel de-al doilea muncitor a decedat.


"Ulterior intervenției, pacientul a fost spitalizat în Secția de ATI, unde a fost supus unei terapii complexe de reechilibrare volemică, monitorizare activă a șocului post-combustional, tratament post-operator de susținere a funcțiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă și a ulcerului de stres", reiese dintr-un comunicat de presă transmis Spitalul Militar.


Pacientul a fost transferat, luni seară, de la Spitalul Universitar, la Spitalul Militar, unde a fost evaluat de către o echipă multidisciplinară constituită din specialiști în medicină de urgență, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri, ATI, oftalmologie, ORL și pneumo-ftiziologie.


Fisura s-a produs la aproximativ 2 metri în subteran, unde cei doi bărbați lucrau pentru a remedia o avarie. Accidentul a avut loc pe Bulevardul Iuliu Maniu, în jurul orei 17.00. Canalul subteran este în incinta complexului Leu, pe o alee pietonală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.374 secunde