Razie pe şosele. Tânăr care consumase cannabis, prins la volan

Duminică, 13 Decembrie 2020, 18:26
165
Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au organizat, recent, o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto care conduc autovehiculele aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Astfel, oamenii legii au controlat peste 220 de autovehicule, iar, în urma verificărilor, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, dintre care două pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru depășirea limitei legale de viteză și şase pentru alte abateri la regimul circulației rutiere, în valoare totală de 5.250 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, cinci permise de conducere și au constatat cinci infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 15.40, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 38 ani, care a condus un autoturism pe raza localității Pecineaga, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Marea Britanie. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În plus, în aceeași zi, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism pe raza localității Cumpăna, fiind sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru cannabis.Pagina a fost generata in 0.345 secunde