Razie cu radarul mobil, pe șoselele din Constanța: sute de șoferi, amendați pentru viteză!

216
Razie cu radarul mobil, pe șoselele din Constanța: sute de șoferi, amendați pentru viteză! - razietrafic1-1612549047.jpg

Articole de la același autor

Sute de șoferi au fost amendați pentru depășirea vitezei legale, în cadrul unei ample acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri, în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră. În zilele de 2 și 3 februarie, polițiștii de la Biroul Drumuri Naționale și Europene, din cadrul Serviciului Rutier Constanța, au ieșit pe șosele. „Înarmați” cu echipamente video de supraveghere a traficului rutier, dar și cu radare mobile, polițiștii au supravegheat principalele drumuri din județ, unde au avut loc cel mai mare număr de accidente în ultimii ani, precum DN 39 și DN 2A.

„Scopul acțiunilor a fost prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză sau efectuarea unor activități de natură a distrage atenția în timpul conducerii”, au arătat reprezentanții IPJ Constanța.

Au fost trase pe dreapta aproape 350 de autoturisme și au fost aplicate aproape 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 96.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate șoferilor care au depășit viteza legală. De asemenea, polițiștii au reținut nouă permise auto și au retras șase certificate de înmatriculare, respectiv două seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

De exemplu, pe 2 februarie, în jurul orei 16:30, un bărbat de 34 de ani a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN2A, la km 192, cu viteza de 173 km/h. De asemenea, pe 3 februarie, în jurul orei 10:20, un bărbat, de 29 de ani, a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Sud, cu viteza de 126 km/h. Ambii au fost drastic sancționați.

„Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere”, au atras atenția polițiștii.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi: „Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare, respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule; în caz de trafic aglomerat, adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere”.

Totodată, șoferilor li se recomandă să acorde un plus de atenție atunci când circulă în intersecții nedirijate, când depășesc mijloace de transport în comun sau alte vehicule, pentru a putea, în orice moment, să oprească în siguranță autoturismul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4109 secunde