Răzbunarea unui sirian, fost angajat al unui fast-food din Constanța

1371
1

Articole recomandate

Bărbatul surprins de camerele de supraveghere ale unui fast-food din Constanța, în timp ce lovește angajații și-i amenință cu o sabie, a fost prins de polițiști. El fugise în București imediat după incident. Fast-food-ul Istanbul Kebab, situat pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța a fost, în noaptea de sâmbătă spre duminică, scena unui incident incredibil. Camerele de supraveghere ale localului au surprins cum, după miezul nopții, un individ a intrat valvârtej în unitate, s-a îndreptat țintă spre unul dintre angajați, i-a smuls din mână sabia de tăiat kebab și l-a lovit. În local se instalase panica, mai ales că bărbatul începuse să țipe, să-i amenințe pe toți și chiar a lovit un scaun, moment în care una dintre angajate a leșinat. 


"M-am panicat, nu am putut să reacționez"


"Îmi vedeam de treabă, când m-am trezit cu el lângă mine. Mi-a luat sabia din mână și a început să o fluture și să mă amenințe cu moartea. Îmi tot striga să las toate, să nu mai servesc clienții, că el este șeful meu, dar de fapt nu are nicio treabă… M-am panicat, nu puteam să reacționez, el era cu sabia în mână, nu aveam nimic altceva la îndemână pe care să pun mâna. M-a lovit de două ori, dar eram cu toții șocați, și clienții la fel, nici nu am putut să reacționăm. După care a ieșit, s-a urcat într-un taxi care-l aștepta și a plecat", a povestit Alin Smerea, de 25 de ani, angajatul lovit de scandalagiu.


Individul nu a ales întâmplător localul respectiv, ci, așa cum a declarat patronul unității, Claudiu Turtoi, "a făcut acest gest din răzbunare", căci până săptămâna trecută el a fost angajat pe postul de consultant de meniuri. Agresorul, surprins de imaginile camerei de supraveghere se numește Bariș Sinned, are 29 de ani, este originar din Siria, dar rezident în București și asta au aflat și polițiștii, ieri dimineață, când s-au autosesizat și au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a petrecut incidentul. Toată dimineața s-au aflat la localul din centrul Con-stanței, luând declarații de la toți angajații. 


"A vrut să pună mâna pe locație"


Patronul localului, Claudiu Turtoi, consideră că bărbatul îl căuta probabil pe el să se răzbune, căci i-a pus capăt planului de a sabota afacerea și de a pune mâna pe local, când l-a concediat luni, 18 februarie. "Este un fost colaborator al nostru, pe care l-am îndepărtat pentru că aducea prejudicii financiare și de imagine localului, mai ales prin persoanele cu care se afișa pe aici. A fost angajat aproximativ o lună, la recomandarea unor prieteni, pentru că a mai lucrat, timp de doi ani, la un restaurant cu specific turcesc din București. După ce a venit el, au început să apară diverse persoane dubioase, au fost niște probleme, a încercat să pună mâna pe locație. Încă nu știu cine l-a trimis, căci nu cred că a acționat de capul lui", a afirmat Claudiu Turtoi. 


De altfel, el a fost cel care a postat filmulețul pe Internet, pentru a știi și alții din domeniu "ce fel de om este Bariș Sinned". "Nu am anunțat Poliția imediat, intenționam să fac acest lucru în această dimineață (n.r. ieri, 27 februarie), pentru că inițial, când mi-au spus angajații, nu credeam că este atât de grav. Abia după ce am văzut imaginile, m-am decis să depun plângere", a adăugat afaceristul. 


El a adăugat că unul dintre motivele pentru care scandalagiul a avut "tupeul" să intre în local și să amenințe angajații a fost faptul că avusese grijă să dezactiveze sistemul de supraveghere. "Cât a lucrat aici, a avut grijă să dezactiveze sistemul de supraveghere, dar noi l-am repus în funcțiune, iar el nu știa asta", a mai spus patronul localului. 


Suspectul s-a predat, la București


În cursul după-amiezii, suspectul, despre care existau informații că a plecat din Constanța imediat după incident, s-a prezentat la o secție de poliție din București și s-a predat. "La nivelul Poliției Constanța a fost constituită o echipă ce va merge la București pentru a-l audia", au afirmat reprezentanții IPJ Constanța. Suspectul este anchetat pentru agresiune, furt (a plecat din local cu sabia de kebab cu care-i amenința pe angajați) și distrugere. 


Comentează știrea

...
28 februarie 2013
...

Toate televiziunile spun că este cetățean turc, voi că este sirian...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.5587 secunde