Răsturnare de situație în cazul polițistului împușcat în cap de iubită

463
Răsturnare de situație în cazul polițistului împușcat în cap de iubită - smurd13845872291396077326-1554895404.jpg

Articole recomandate

Iubita polițistului SCCO Bogdan Dumitrescu, Alina Gheorghe, a fost reținută și urmează a fi prezentată unei instanțe cu propunerea arestării preventive, procurorii olteni acuzând-o de omor, scrie realitateadeolt.net


Anchetatorii spun că aceasta a acționat trăgaciul "în mod conștient, voluntar, deși în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi de cartuș din pistol. Tragedia s-a petrecut în luna ianuarie 2018, polițistul murind trei luni mai târziu, pe patul spitalului din Craiova.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, anchetatorii au dispus, marți, schimbarea încadrării juridice în cazul tinerei, din ucidere din culpă în omor. Procurorii spun că tânăra a acționat trăgaciul deși deja existaseră trei focuri de armă.

"Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, și care relevă că inculpata G.A. a acționat trăgaciul în mod conștient, voluntar, deși, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate trei tuburi cartuș din pistol, astfel încât, avea cunoștință de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanțe în armă. Astfel că, suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale și, deși nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârșind infracțiunea, cu intenție indirectă", arată sursa citată.

Anchetatorii mai spun că probele administrate în cauză au infirmat susținerea Alinei Gheorghe, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut și un tub cartuș, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.


Procurorrii au reținut-o pe tânără, miercuri, și urmează să o prezinte unei instanțe cu propunerea arestării preventive.


"Întrucât există probe și indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârșit infracțiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p., având în vedere și gravitatea sporită a faptei, prin ordonanța din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reținerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă", mai arată Parchetul, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6195 secunde