Raed Arafat e convins: Coronavirusul nu va ocoli România

361
Raed Arafat e convins: Coronavirusul nu va ocoli România - dddd-1582535751.jpg
Mai multe întâlniri vor fi organizate astăzi la ministerele Sănătății și al Afacerilor Interne, în contextul pericolului reprezentat de noul coronavirus, informează Agerpres.

Comitetul de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor constituit de Ministerul Sănătății se va întruni, de la ora 12,00, în ședință, anunță reprezentanții MS. Totodată, la ora 14,00, va avea loc și o ședință a Comitetului pentru situații de urgență la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

"Mâine (luni - n.r.) vor fi discutate anumite măsuri pe care le-am stabilit și pe care le-a anunțat domnul profesor Horațiu Moldovan (secretar de stat în Ministerul Sănătății – n.r.) să vedem dacă rămânem cu ele sau mai face anumite modificări. Bineînțeles că se discută scenarii, în cazul în care se întâmplă cutare sau cutare scenariu, care va fi atitudinea noastră, din timp. Va fi o discuție inclusiv cu reprezentații Oficiului Național de Achiziții Centralizate care răspund de achizițiile care s-au stabilit prin OUG nr. 11 care prevede stocurile medicale de urgență pentru această situație", a explicat Arafat.

Raed Arafat a declarat că probabilitatea ca țara noastră fie ocolită de cazuri de infectări cu noul coronavirus este foarte scăzută. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că, virusul va apărea în toate statele europene, fiind doar vorba de o chestiune de timp. "Trebuie să fim foarte sinceri. Probabilitatea este foarte scăzută. Nu putem să spunem că nu va fi. Eu cred că încet-încet, în toate țările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România. Doar este vorba de timp, când apare într-o țară și când apare într-alta", a mai spus Arafat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3304 secunde