Raed Arafat: Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid

157
Raed Arafat: Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid - raedarafat-1589637943.jpg

Articole recomandate

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că va fi nevoie de o campanie amplă privind vaccinarea împotriva gripei sezoniere, el avertizând că vor circula două virusuri, care provoacă două boli, ambele mortale.


Prezent sâmbătă în vama Albița, unde i-a întâmpinat pe medicii și asistenții întorși dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova, Raed Arafat a transmis un avertisment celor care se arată împotriva vaccinării, transmite stirileprotv.ro.


"Am început să aud și vorbe despre vaccinare, că nouă nu ne trebuie vaccinare. Încă nu a apărut vaccinul anti-COVID, dar vine perioada iernii, vine perioada toamnei, va intra și gripa sezonieră, vom avea și COVID, vom avea și gripă sezonieră. Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, o să avem o problemă foarte mare: vom avea două boli care amândouă ucid și una dintre ele poate fi prevenită și controlată prin vaccin și normal este să se facă chiar o campanie de vaccinare mult mai amplă decât până acum, dacă vrem să limităm măcar una dintre cele două boli și unul dintre cele două virusuri să nu se răspândească", a afirmat Raed Arafat.


Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nerespectarea măsurilor privind obligativitatea purtării măștii în spațiile închise poate duce la o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19. Arafat cataloghează drept "iresponsabilă" atitudinea celor care în prima zi a stării de alertă au mers la un protest.


"Sunt convins că dacă nu vom respecta toate recomandările care s-au dat - purtarea măștii în transportul public în comun, purtarea măștii în spațiile închise - dacă nu vom respecta acest lucru ne vom trezi cu o creștere semnificativă a cazurilor. Creșterea cazurilor poate să înceapă să apară în următoarele 7-14 zile, asta e un lucru clar. Responsabilitatea e transferată deja către cetățeni în mare parte și cetățenii trebuie să fie foarte atenți la măsurile pe care le aplică dacă vor să se protejeze pe ei și pe ceilalți. (...) Responsabilitatea este la noi toți acuma", a spus Arafat, sâmbătă, în vama Albița.


El a adăugat că riscul este major nu doar asupra sănătății, ci și asupra economiei, în cazul în care nu vor respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului.


"Într-adevăr, măsurile de restricție afectează economia, dar și virusul dacă începe să se răspândească poate să afecteze economia foarte serios. Dacă într-o fabrică se infectează 20, 30, 40% dintre cei care lucrează în fabrica respectivă gândiți-vă că acea fabrică se închide și se închide minim 14 zile. Deci de aici trebuie să fim foarte atenți la măsurile pe care le implementăm în firme, în fabrici, în clădirile de birouri dacă vrem activitatea economică să continue", a spus șeful DSU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8248 secunde