Raed Arafat: Clar după sărbători avem din nou creștere. Starea de alertă va continua

289
Raed Arafat: Clar după sărbători avem din nou creștere. Starea de alertă va continua - raed-1609664127.jpg

Articole recomandate

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus că o parte a populaţiei nu a respectat măsurile de protecţie şi recomandările de sărbători, de aceea este posibil să urmeze o perioadă cu creşterea numărului de cazuri de infectare.


Arafat a precizat că începerea vaccinării nu înseamnă că pandemia a trecut sau poate fi ţinută sub control.


”Vaccinul este o lumină la capătul tunelului, dar încă mai avem mult de mers până să ajungem la final”, afirmă şeful DSU care a precizat că starea de alertă cel mai probabil va fi prelungită.


”Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă este. Am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte importantă, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Raed Arafat.


Acesta a precizat că ne aflăm pe un platou, iar scăderea înregistrată în ultima perioadă a fost mică.


”Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem la un platou, nu mai avem o scădere. E probabil să vedem o creştere după perioada sărbătorilor, mai ales din partea celor care nu au respectat recomandările”, a mai declarat Arafat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3523 secunde