Radu Mazăre și-ar putea afla azi sentința definitivă. DNA cere o condamnare la 7 ani de închisoare

176
Radu Mazăre și-ar putea afla azi sentința definitivă. DNA cere o condamnare la 7 ani de închisoare - radumazare1814323126531435213930-1530194863.jpg
ICCJ ar putea pronunța joi sentința în dosarul campusului social Henri Coandă, în care DNA a cerut condamnări de 7 ani de închisoare pentru Radu Mazăre și pentru fratele său, ei fiind judecați pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită și fals în declarații, scrie News.ro. 


Ultimul termen în dosarul în care fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, fratele său, fostul parlamentar Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost judecați în dosarul campusului social Henri Coandă a avut loc,în 7 iunie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțarea fiind amânată până acum de două ori.

Procurorul DNA prezent la ședința de judecată a cerut la ultimul termen ca Radu Mazăre și Alexandru Mazăre să fie condamnați la câte șapte ani de închisoare pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită și la câte doi ani de închisoare pentru fals în declarații. De asemenea, procurorul anticorupție a solicitat ca omul de afaceri Avraham Morgenstern să primească o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru dare de mită.

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, fratele acestuia, fostul senator Alexandru Mazăre, și omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost trimiși în judecată, în 1 aprilie 2016, pentru fapte de corupție, în dosarul privind construirea locuințelor sociale din cartierul "Henri Coandă" din Constanța.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuințe modulare grupate în Campusul Social "Henri Coandă", aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanța. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câștigarea licitației pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii susțin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferați în contul personal al lui Radu Mazăre și 80.000 de euro în contul pus la dispoziție de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

"Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinătate", au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

În schimbul banilor primiți de la Morgenstern, Radu Mazăre a inițiat hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de omul de afaceri. În ce privește acuzațiile de fals în declarații, procurorii au stabilit că, în declarațiile de avere depuse în perioada 2011-2012, Radu Mazăre și Alexandru Mazăre nu au menționat conturile personale deschise la unitatea bancară din Israel și nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri.

Radu Mazăre are până în prezent două condamnări, una de patru ani de închisoare cu suspendare, dată anul trecut de Curtea de Apel București și alta dată în acest an de Tribunalul Constanța, de șase ani și șase luni de închisoare, pentru că a vândut subevaluat mai multe terenuri din Mamaia.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârșitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliția Constanța, în cadrul controlului judiciar, dar a transmis că a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9411 secunde