Radu Mazăre contestă arestul preventiv

203
Radu Mazăre contestă arestul preventiv - mazare-1516191672.jpg

Articole recomandate

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a contestat mandatul de arestare, eliberat de Curtea Supremă la 10 ianuarie 2018. După ce a fugit în Madagascar, Instanța supremă i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. 


Radu Mazăre a contestat legalitatea măsurii dispuse de judecători. Contestația urmează a fi analizată, pe 22 ianuarie, tot la Înalta Curte, la Completul de 5 Judecători. Mandatul de arestare pe numele lui Radu Mazăre a fost emis la solicitarea DNA, care în cererea trimisă instanței arată: "Constatările făcute de către organele de poliție dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credință, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar și riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului țării (faptul că investigațiile efectuate de către organele de poliție au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanță sub acest aspect, al intenției sustragerii acestuia de la răspundere penală)". 


Procurorii spun că există suficiente date care arată că Radu Mazăre "s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată" și, de asemenea, există un risc real și serios ca fostul primar să se sustragă de la răspundere penală. "Acest risc trebuie apreciat inclusiv în raport cu notorietatea politică și anturajul inculpatului, alcătuit din numeroase persoane care au deținut funcții publice importante și care au fost sau sunt acuzați (ori condamnați) pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție", mai afirmă procurorii, potrivit adevarul.ro.


Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a plecat în Madagascar la sfârșitul lunii decembrie. Atunci, el trebuia să se prezinte la Poliția Constanța, în cadrul controlului judiciar, dar a transmis că a plecat în Madagascar, unde face demersuri pentru a obține azil politic. El susține, într-o scrisoare adresată "tuturor autorităților interesate din România", că a decis să ceară azil politic în Madagascar pentru că este "o țintă politică a statului paralel", iar în România nu mai are "nicio șansă să beneficieze de o justiție corectă, independentă, obiectivă și imparțială". El mai spune că se va întoarce atunci când în țară va exista "o justiție reală".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1406 secunde