Radu Mazăre, arestat! Decizia este definitivă

1578
3
Radu Mazăre, arestat! Decizia este definitivă - radumazarearestat-1427998218.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, ieri, ca edilul Constanței, Radu Mazăre, să-și petreacă următoarele 30 de zile după gratii. Decizia este definitivă. 


Reamintim că, în acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de luare de mită (trei infracțiuni), abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar și pentru conflict de interese (două infracțiuni). Concret, procurorii spun că, în perioada 2006-2009, edilul a solicitat și primit două milioane euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, pentru a le facilita emiterea documentațiilor de urbanism, care le erau necesare pentru a face mall-uri. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de inculpatul Mazăre Radu Ștefan atât direct, cât și prin intermediul partenerului său de afaceri, Sorin Strutinsky. Tot cu ajutorul acestuia, Radu Mazăre ar fi primit, în 2008-2014 alte șapte milioane euro de la o societate comercială pentru că i-a asigurat firmei câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului. 


De asemenea, potrivit DNA, în perioada 2006-2013, edilul a participat la încheierea a 12 contracte între Primărie și societatea controlată de el și de Sorin Strutinsky, contracte în valoare de șase milioane lei. În aceeași calitate, între 2008 și 2012, Radu Mazăre a semnat alte 13 contracte, acorduri cadru și contracte subsecvente încheiate între Primăria municipiului Constanța și o societate comercială la care era asociat inculpatul Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei.


Comentează știrea

gigi
3 aprilie 2015
excelent

Acest lucru trebuia facut mult mai devreme. Acest ordinar al constantei,aceasta paiata cu fata de bidon turtit trebuia legat demult.

nu ma bucur
3 aprilie 2015
pastae fara coa,,,,.,

sa te intorci de unde i-ti era de mult 'LOCUL",cand se va mai intoarce din mormant prietenul pe care ti-ai dorit cu ardoare sa moara!

user
24 aprilie 2015
mazare

de acord ca trebuia, dar intrebarea ramane, cum a fost posbibil sa fie ales?

Răspuns la: excelent
Adăugat de : gigi, 3 aprilie 2015
Acest lucru trebuia facut mult mai devreme. Acest ordinar al constantei,aceasta paiata cu fata de bidon turtit trebuia legat demult.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Elena Udrea rămâne în arest
Pagina a fost generata in 0.4053 secunde