Mai multe ştiri online:

RADU MAZĂRE, ARESTAT!

Ştire online publicată Miercuri, 10 Ianuarie 2018. Autor: Sorin HULUBEI
UPDATE: Fostul primar al municipiului Constanța Radu Mazăre a fost dat în urmărire națională și internațională, după ce mandatul emis miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a ajuns la Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Agerpres.ro.


Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, miercuri, cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre cu un mandat de arestare în lipsă pentru 30 de zile, având în vedere că fostul primar a plecat în Madagascar. 


DNA susține că lipsa nejustificată de la poliție, din 30 decembrie 2017, echivalează cu încălcarea controlului judiciar, solicitându-se astfel înlocuirea cu arestarea preventivă.


"Constatările făcute de către organele de poliție dovedesc atât conduita generală, guvernată de rea-credință, a inculpatului în raport cu activitatea de supraveghere exercitată asupra sa, dar și riscul sustragerii acestuia de la răspundere penală prin părăsirea teritoriului țării (faptul că investigațiile efectuate de către organele de poliție au relevat că acesta se află în Republica Madagascar, prezentând relevanță sub acest aspect, al intenției sustragerii acestuia de la răspundere penală)", se arată în cererea înaintată de DNA instanței, potrivit evz.ro.


"În acest context, considerăm că există în prezent suficiente date din care rezultă că inculpatul s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată și totodată că există un risc real și serios ca inculpatul să se sustragă de la răspundere penală datorită faptului că investigațiile organelor de poliție au relevat că a părăsit țara. Acest risc trebuie apreciat inclusiv în raport cu notorietatea politică și anturajul inculpatului, alcătuit din numeroase persoane care au deținut funcții publice importante și care au fost sau sunt acuzați (ori condamnați) pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție", mai explică parchetul.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8620 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4041 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2961 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.4718 secunde