Radu Mazăre ajunge luni în țară. Ar putea face pușcărie la penitenciarul din Tulcea

958
Radu Mazăre ajunge luni în țară. Ar putea face pușcărie la penitenciarul din Tulcea - fotofondmazare-1557952063.jpg

Articole de la același autor

Radu Mazăre va fi adus în România, luni, 20 mai. Autoritățile române au anunțat că o echipă de polițiști va pleca la sfârșitul săptămânii în Madagascar pentru a-l prelua pe deținut și a-l aduce să își ispășească pedeapsa de nouă ani de pușcărie.
În cursul zilei de marți, 14 mai, ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autoritățile din Madagascar. Ieri, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române a anunțat: "În urma informării transmise de autoritățile din Republica Madagascar, la data de 14 mai a.c., cu privire la admiterea extrădării persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, Poliția Română a demarat, de îndată, formalitățile necesare aducerii în țară a acesteia. Astfel, s-a constituit o escortă, formată din polițiști români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internațional, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc pe data de 20 mai 2019". Ulterior, acesta va fi dus la penitenciarul din Tulcea sau la penitenciarul din Slobozia. 


Reamintim că fostul primar al Constanței a plecat în Madagascar în luna decembrie 2017 și a anunțat că nu se va mai întoarce, deși era sub control judiciar. Ulterior, acesta a primit o sentință definitivă de nouă ani de închisoare cu executare, în dosarul "Retrocedărilor ilegale". Potrivit instanței, Radu Mazăre, alături de alți funcționari din Primăria Constanța, ar fi atribuit nelegal sute de terenuri din municipiul Constanța, dintre care plaje, faleze și parcuri. Prejudiciul estimat de DNA este de 114 milioane de euro. Decizia instanței a venit după numeroase tergiversări, nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.


În urma deciziei definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, aproximativ 200 din terenurile furate cu ajutorul lui Radu Mazăre ar trebui să se întoarcă la constănțeni. Consiliul Local Constanța a demarat procedurile de recuperare a proprietăților respective, deși pe unele dintre ele sunt ridicate blocuri, spații comerciale, mall-uri. Rămâne de văzut cum și dacă va putea fi recuperat vreodată prejudiciul și cum va fi îndreptat tot răul făcut constănțenilor care de-abia încep să resimtă efectele cadourilor otrăvite lăsate de Mazăre. Nu mai au spații verzi, nu mai au curți în fața blocului, nu mai au locuri de parcare, nu mai au parcuri, nu mai au locuri de joacă, nu mai au plaje.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1153 secunde