Radarele puse pe mașini neinscripționate, la un pas să fie interzise

274
Radarele puse pe mașini neinscripționate, la un pas să fie interzise - radar-1529680920.jpg

Articole recomandate

Radarele puse pe mașini neinscripționate ale poliției sunt la un pas să devină istorie. Un proiect de lege care îi obligă pe agenți să stea tot timpul la vedere cu aparatele radar așteaptă votul final în Parlament. Oamenii legii sunt nemulțumiți de propunere. Ei cred că o astfel de modificare ar crește numărul accidentelor rutiere.


Polițiștii și-ar putea lua adio de la aparatele radar montate pe mașini neinscripționate. Cei doi parlamentari PNL care au propus modificarea consideră că oamenii legii folosesc mașini fără însemnele poliției doar pentru a-și justifica ziua de muncă.

Florin Roman, inițiatorul legii: Agenții de poliție rutieră care stau în stradă, trimiși de șefii lor, la ciupeală, să facă planul de amenzi. Pot să recunoască inclusiv cei de la Ministerul Afacerilor Interne, chiar dacă la început au negat. Dacă nu-și îndeplinesc acest plan de amenzi, ei nu pot obține bonificații și nu pot avansa.

Bogdan Toader, polițist sindicat Europol: Legea asta, din start, este un non-sens, pentru ca ea nu poate spune ce valoare socială anume ocrotește și ce beneficii pe termen scurt-mediu sau lung aduce societății.

În plus, proiectul de lege le interzice agenților să folosească pistolul radar dacă se află la mai mult de 10 metri de mașina poliției.

Datele poliției arată că una dintre principalele cauze ale accidentelor este chiar depășirea limitei de viteză.

Doar pe autostrăzile din țara noastră, 23 de șoferi sunt amendați în fiecare zi pentru că au depășit limita de viteză.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8365 secunde