RADARE FIXE LA CONSTANȚA? Ce spune poliția rutieră

Miercuri, 19 Noiembrie 2014
7577
Radarele sunt cele mai de temut "arme" ale polițiștilor rutieri, în lupta cu șoferii vitezomani. În acest moment, în Constanța nu există radare fixe. Și nici nu vor exista prea curând - este poziția polițiștilor rutieri, care afirmă faptul că ei nu au fondurile necesare pentru a le cumpăra. Însă oamenii legii spun că se descurcă foarte bine și cu aparatura pe care o au în dotare.

Claxoane, flash-uri sau semnale din mâini - acestea sunt modurile în care șoferii se anunță între ei de existența vreunui radar prin zonă.

Rutieriștii constănțeni spun că un radar fix pentru Constanța ar însemna o muncă în plus. Asta pentru că o persoană ar trebui să stea și să monitorizeze în permanență imaginile surprinse de radar. În plus, radarele costă o grămadă de bani, iar oamenii legii nu au de unde să-i scoată pentru a cumpăra radare fixe. De aceea, lucrează cu ce au.

"Posibilitatea financiară de a avea un sistem de monitorizare video o are doar administratorul de drum public. Poliția Constanța nu dispune de resursele financiare pentru o asemenea investiție. Practica în țară până acum a fost ca administratorul drumului public să achiziționeze un astfel de sistem, mai ales că sumele provenite din amenzile de la rutieră ajung la bugetul local", a precizat, pentru "Cuget Liber", subcomisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Rutier Constanța.

În plus, spun rutieriștii, radarul fix îți asigură acoperire 24 de ore din 24, însă, pentru simplul fapt că este fix, ajunge toată lumea să-l cunoască. Polițiștii spun că, în momentul în care șoferii ajung să cunoască poziția unui radar fix, vor încetini doar acolo unde există acesta, iar în rest vor mări viteza.

"Nu ne-ar «încălzi» ca șoferii să reducă viteza pentru o sută de metri, unde știu că este radarul, și apoi să continue să se deplaseze cu viteză, crezând că au scăpat", conchid polițiștii.

Radarul te prinde chiar și de la 800 de metri

Polițiștii rutieri spun că radarele cu care sunt dotate mașinile de Poliție înregistrează 360 de grade, astfel oamenii legii putând să sancționeze orice conducător auto, indiferent de direcția de deplasare. În județul Constanța sunt 18 radare, dintre care 12 digitale și șase analogice. O diferență între cele două tipuri de radare, cel digital și cel analog, este că cel digital înregistrează continuu, fără să primească comanda de înre-gistrare, păstrează imaginile în memorie și oferă posibilitatea să poți da comanda de înregistrare și să fie memorată pe hard disk. Cu alte cuvinte, dacă nu ai apăsat pe înregistrare, dar observi ceva, în acel moment pornești înregistrarea, iar aparatul îți memorează și ultimul minut de dinainte să dai drumul la înregistrare. La cele analog, în schimb, trebuie să apeși pe buton ca să înregistreze. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2656 secunde