R. Moldova trimite trupe și echipamente pentru exerciții militare în România

197
R. Moldova trimite trupe și echipamente pentru exerciții militare în România - armata-1518279037.jpg

Articole recomandate

Un contingent de militari ai armatei Republicii Moldova va participa, în perioada 11-17 februarie, la exercițiul multinațional "Platinum Eagle 18.1", organizat la Centrul de Instruire Babadag din România, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chișinău.


Contingentul, constituit din 60 de ofițeri, subofițeri, sergenți și soldați din Brigada de infanterie motorizată "Dacia" din Cahul și Batalionul 22 de menținere a păcii din Chișinău, se va antrena împreună cu militari din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina și SUA, potrivit Mediafax.ro.


Totodată, la exercițiul "Platinum Eagle", Republica Moldova vor participa cu 12 unități de tehnică de tip HMMWV (vehicule militare 4×4 Humvee) și echipament militar.


"Scopul exercițiului este creșterea interoperabilității între forțele participante, menținerea capabilității de instruire în comun, pregătirea pentru operațiuni de menținere a păcii, precum și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaționale. Conform scenariului, militarii moldoveni vor face parte dintr-o companie internațională, condusă de colegii din SUA, și vor avea de executat trageri de luptă cu armamentul din dotare și proceduri de comandă și control la nivel de subunitate", se arată în comunicatul Ministerului moldovean al Apărării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8093 secunde