Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de 7 ani închisoare, după ce ICCJ i-a respins contestația în anulare

212
2
Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa de 7 ani închisoare, după ce ICCJ i-a respins contestația în anulare - pui-1510951089.jpg

Articole recomandate

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins vineri, ca neintemeiata, contestatia depusa de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu prin care acesta solicita anularea condamnarii de 7 ani inchisoare primita in dosarul 'Baneasa', relateaza Agerpres.

Pe 3 august, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani inchisoare in dosarul 'Baneasa'. In acelasi dosar, au mai fost condamnati Cornel Serban (fostul sef DGIPI) - 2 ani si 6 luni cu executare, Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV Bucuresti) - 6 ani de inchisoare cu executare, Petru Pitcovici (fost sef in Directia Generala Anticoruptie din MAI) - 2 ani cu suspendare, Stefan Diaconescu - 5 ani cu executare si Andrei Mihai Bejenaru - 6 ani cu executare.

Puiu Popoviciu a parasit Romania inainte ca Instanta suprema sa dea sentinta in acest dosar, fiind localizat in Marea Britanie, de unde autoritatile romane incearca sa il extradeze.

Omul de afaceri a fost retinut la Londra, pe 14 august, insa a fost eliberat in schimbul unei cautiuni de 200.000 de lire.

Potrivit DNA, in perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, in baza unui contract incheiat cu incalcarea prevederilor legale, a facut posibila aducerea unui teren de 224 hectare, apartinand domeniului public al statului, ca aport in natura la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, societate controlata de omul de afaceri Puiu Popoviciu.

'In conditiile in care terenul respectiv (ferma Baneasa) se afla in proprietatea publica a statului, conform legii, nu putea sa faca obiectul vreunei tranzactii si, in plus, a fost in mod vadit subevaluat. In momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Baneasa Investments SA, terenul a fost evaluat la valoarea de un dolar/mp, in timp ce valoarea de piata de la acea data era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situeaza in partea de nord a orasului Bucuresti, se invecineaza cu DN1 Bucuresti - Ploiesti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru si sediile unor importante societati comerciale', sustineau procurorii.

Conform DNA, Universitatea de Stiinte Agricole nu a avut niciun beneficiu in urma acestei asocieri, dimpotriva, a pierdut suprafata de teren aferenta fermei Baneasa pe care o avea in administrare si in exploatare.

'Ca urmare a eliberarii titlului de proprietate pe suprafata de 224 ha, a fost cauzat statului un prejudiciu de 335.387.260 lei. Prejudiciul cauzat USAMV Bucuresti se ridica la suma de 619.472.218 lei si se compune din valoarea terenurilor aportate prin subevaluare la capitalul social al SC Baneasa Investments SA si din scoaterea din societate a sumelor de bani care fusesera aportate la capitalul social, lipsind societatea de capital de lucru', mai spuneau procurorii.

Comentează știrea

Gigi
17 noiembrie 2017
Da !

Prietenul de carciuma si de tunuri a lui Basescu !

Dragnea
18 noiembrie 2017
La pușcărie cu penalii din bucurești

Dacă furi o găină 7ani dacă furi 300.000.000 € tot 7 ani , dar despre recuperarea prejudiciului nu se spune nimic ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1445 secunde