Puitorul de mine "Bălescu", misiune la Marea Neagră

Joi, 30 Ianuarie 2020, 00:03
201
După plecarea din portul Constanța, gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), condusă de România, a desfășurat, în perioada 20-25 ianuarie, misiuni de supraveghere maritimă în vestul Mării Negre. Totodată, cele trei nave ale grupării au executat exerciții comune, pentru dezvoltarea interoperabilității și pentru creșterea vitezei de reacție a echipajelor, informează navy.ro. 


Conform agendei, navele SNMCMG-2 au făcut, în perioada 25-27 ianuarie, o escală în portul Varna (Bulgaria), unde vânătorul de mine german "Fulda" s-a integrat în grupare, alături de puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu", dragorul maritim "Priboy" (Bulgaria) și vânătorul de mine "Akcay" (Turcia). 


Prezența navală NATO în regiunea Mării Negre contribuie semnificativ la consolidarea măsurilor colective de asigurare a securității flancului estic al Alianței. Aliații din NATO se sprijină și se protejează unii pe alții, iar Forțele Navale Române demonstrează că sunt un partener de nădejde și că dispun de resursele financiare, umane și materiale necesare îndeplinirii unui spectru larg de misiuni maritime, prin asigurarea comenzii grupării navale SNMCMG-2. 


Puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu", nava comandant a grupării navale NATO care desfășoară, luna aceasta, misiuni în Marea Neagră, a parcurs, anul trecut, un program amplu de reparații și de modernizare, fiind dotată cu echipamente moderne de navigație, de comunicații și de radiolocație. 


Pagina a fost generata in 0.4181 secunde