PSD, pregătește o nouă bombă: Grațierea faptelor de corupție

455
PSD, pregătește o nouă bombă: Grațierea faptelor de corupție - psdamendament-1488820766.jpg

Articole recomandate

Liderul senatorilor PSD Șerban Nicolae, care este și președinte al Comisiei Juridice, a transmis colegilor săi din comisie amendamentele pe care le va depune astăzi la proiectul legii grațierii, iar unul dinte acestea prevede faptul că se grațiază și cei condamnați pentru infracțiuni de corupție, inclusiv luare de mită, dare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.

Concret, senatorul propune eliminarea articolelor care se referă la infracțiunile de corupție - art. 289-294, precum și a articolului 297, care se referă la abuzul în serviciu, prevăzute în Codul Penal din lista pedepselor pentru care nu se beneficiază de grațiere, așa cum apare acum în proiectul legislativ.

Totodată, ar urma să fie reduse, în anumite condiții, și pedepsele de până la 10 ani închisoare. Pedepsele până la 10 ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul de executat este mai mic de patru ani, ar urma să fie grațiate parțial, cu trei pătrimi din restul de executat.

Astăzi va avea loc o dezbatere la comisia juridică pe marginea proiectului legii grațierii urmând să se centralizeze și să se discute amendamentele depuse. Șerban Nicolae solicitase la ședința precedentă din partea instituțiilor invitate, precum CSM, UNJR sau Asociația Penitenciarelor, să formuleze amendamente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.437 secunde