Proxenetă căutată prin Interpol de doi ani, găsită în Spania și aruncată în arestul IPJ Constanța

4092
Proxenetă căutată prin Interpol de doi ani, găsită în Spania și aruncată în arestul IPJ Constanța - 2b4a378ec7e82d072253e1a1de3052aa.jpg
Lavinia Pavel, o femeie acuzată de trafic de persoane și proxenetism, pe numele căreia exista emis un mandat de arestare în lipsă încă din vara lui 2008, a fost găsită în Spania și a ajuns, de vineri, în arestul IPJ Constanța.

Ea a fost arestată în lipsă la data de 5 iunie 2008, pentru că a racolat mai multe fete din mai multe județe ale țării, pe care le-a dus în Spania pentru a fi exploatate sexual. Din cauză că la nicio adresă femeia nu a fost de găsit, la data de 21 iunie 2008, ea a fost dată în urmărire generală, pentru ca, la opt luni distanță, respectiv la data de 5 februarie 2009, neexistând vreun rezultat al căutărilor la nivel național, să fie dată în urmărire internațională.
Abia la finalul săptămânii trecute, în baza unor informații obținute de polițiștii români, potrivit cărora femeia s-ar afla pe teritoriul Spaniei, cu ajutorul autorităților de acolo s-a reușit prinderea Laviniei Pavel și readucerea ei pe plaiurile natale. Vineri a fost transformată în țară, pentru ca sâmbătă să fie deja prezentată judecă-torilor constănțeni, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă emis pe numele ei încă de acum doi ani. Prin urmare, femeia a fost "cazată" în arestul IPJ Constanța, pentru a aștepta să fie citată în dosarul în care apare ca inculpată.
Potrivit anchetatorilor, la finele lunii aprilie 2008, șase membri ai unei grupări de trafic de carne vie au fost arestați, iar alți doi au primit mandate în lipsă, toți fiind acuzați că racolau tinere din județele Constanța, Călărași, dar și din București, în mare parte minore, pe care le duceau în Spania, unde le obligau să se prostitueze.
După finalizarea cercetărilor, procurorii DIICOT au dispus trimiterea lor în judecată pentru trafic de persoane, proxenetism, trafic de minori și aderare la un grup infracțional. Conform anchetatorilor, în perioada 2004 - 2006, cei opt ar fi racolat numeroase tinere, cărora le promiteau un loc de muncă decent în străinătate sau le răpeau, atunci când refuzau să plece de bunăvoie, după care le obligau să se prostitueze în diverse cluburi de noapte din Spania. Se pare că până în momentul în care le procurau documentele de călătorie pentru a le duce peste hotare, fetele erau ținute în mai multe imobile din județul Constanța, care aparțineau rețelei de traficanți. Procurorii spun că fiecare membru al grupării avea sarcini bine stabilite, unii ocupându-se de racolarea tinerelor, alții cu transportul acestora în străi-nătate, iar ceilalți de procurarea documentelor, supravegherea, amenințarea și lipsirea de libertate a fetelor. Banii câștigați de tinere în urma practicării prostituției le reveneau, în totalitate, proxeneților.
Pe lângă Lavinia Pavel, în acest dosar mai sunt judecați Dănuț Ghiță, Robert Paul Ghiță, Alexandrina Anghel, Geta Gheorghe, Enis Ibram, Florin Ghiță și Ninel Beșleagă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9373 secunde