PROTESTE DE AMPLOARE / Polițiștii locali din Constanța ies în stradă

324
1
PROTESTE DE AMPLOARE / Polițiștii locali din Constanța ies în stradă - mitingprolex3-1424076100.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a modificărilor legislative de la sfârșitul anului trecut, polițiștilor locali li s-a acordat dreptul la norma de hrană, începând cu 1 ianuarie 2015, în condiții similare cu polițiștii și militarii. Având în vedere că 80% dintre aceștia au salariul de 700 lei, acordarea normei de hrană le-ar face un venit acceptabil în raport cu munca prestată și riscurile la care sunt expuși. Zilele acestea, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a elaborat un proiect de hotărâre de guvern prin care se prevede reducerea normei de hrană la jumătate. Dacă hotărârea de guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc, explică reprezentanții Sindicatului Pro Lex. 


În aceste condiții, la mitingurile organizate de Sindicatul Pro Lex în București și-au anunțat participarea sute de polițiști locali din toată țara. Mitingul din București va avea loc în Piața Constituției, astăzi, începând cu orele 13 și sunt așteptați aproximativ 500 de manifestanți. De la Constanța. Aproximativ 60 de polițiști locali au plecat deja spre București, la proteste. 


Polițiștii locali mai solicită și prelungirea termenelor stabilite pentru formarea inițială în unitățile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit legii în vigoare, cei care nu vor urma aceste cursuri în anul 2015, riscă să-și piardă serviciul, deși nu au vreo vină că administrațiile publice locale nu au fonduri suficiente. 



Comentează știrea

politisti locali----pieile rosii---hingherii de masini
16 februarie 2015
fosti gardieni....PULICI

O tara de hoți și una de...PULITISTI locali...a fost și Pripish &co...inculților...ADEVĂRATA POLITIE a suferit și sufera-n continuare...VOI PULITISTII de la LOCALA și prosti și ai dracu..dormeati beți prin wc-uri când alții munceau (Jandarmeria și Politia Națională) ....muieee

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5841 secunde