PROTEST DIASPORA. IATĂ CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE

306
PROTEST DIASPORA. IATĂ CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE - 61978724-1533911436.jpg

Articole recomandate

Protest diaspora - Românii din diaspora se adună în Piața Victoriei, la București, pentru protestul anunțat pe rețelele de socializare. Vedeți aici cele mai importante informații transmise în timp real, conform dcnews.ro


UPDATE 17.25 - Un jandarm a fost rănit la mitingul Diasporei, care se desfășoară, vineri, în Piața Victoriei, el fiind transportat la spital. Cinci persoane au fost expuse la substanțele lacrimogene dispersate de către jandarmi la mitingul Diasporei, care se desfășoară, vineri, în Piața Victoriei. Jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, după ce câțiva manifestanți au încercat să arunce cu sticle cu apă.

UPDATE ora 17.15 - Cinci persoane au fost expuse la substanțele lacrimogene dispersate de către jandarmi la mitingul Diasporei, care se desfășoară, vineri, în Piața Victoriei.

UPDATE ora 17.10 - Traficul rutier a fost deviat, vineri, pe Șoseaua Kiseleff către Piața Victoriei - de la intersecția cu Arhitect Ion Mincu, ca urmare a protestului din fața Guvernului.

UPDATE ora 17.00 - Un grup de protestatari a încercat, din nou, să avanseze spre poarta de acces în curtea Guvernului, însă jandarmii au intervenit.

UPDATE ora 16.30 - Jandarmii au intervenit cu spray lacrimogen, după ce câțiva manifestanți au încercat să arunce cu sticle cu apă. Poliția Rutieră și echipajele de Jandarmerie redirecționează mașinile care circulă în zonă. Câțiva dintre manifestanții care s-au așezat în fața gardului de la intrarea în sediul Guvernului au început să huiduie.

UPDATE ora 16.20: Un grup de protestatari se îndreaptă către poarta de intrare în curtea din fața Palatului Victoria. Forțele de ordine sunt la fața locului pentru a interveni. Traficul este blocat în Piața Victoriei. Autobuze RATB și autoturisme au rămas blocate în mijlocul mulțimii de oameni.

UPDATE ora 16.15 - Protestatarii au blocat o parte dintre benzile de circulație ale uneia dintre arterele rutiere din Piața Victoriei. Jandarmii încearcă să țină lucrurile sub control.

UPDATE ora 16.00 - Grupuri de oameni cu steaguri tricolore, unii îmbrăcați în costume populare, continuă să vină în alveola din mijlocul Pieței Victoriei.

UPDATE ora 15.45 - O altă persoană a fost condusă la Poliție deoarece dorea să participe la miting având asupra sa mai multe spray-uri cu vopsea (grafitti). Jandarmii au atenționat persoana în cauză că nu poate participa la manifestație cu astfel de obiecte, însă aceasta, după ce s-a retras, ulterior a revenit în zonă.

UPDATE ora 15.30 - Jandarmeria Română dezminte informațiile false potrivit cărora mașinile sunt blocate la intrarea în Capitală pentru a nu ajunge la miting.

UPDATE ora 15.15 - Piața scandează injurii la adresa Jandarmeriei Române după sustragerea celor doi protestatari.

UPDATE ora 15.00 - Protestatarul îmbrăcat în costum popular, sustras de jandarmi, a fost dus la secția de poliție pentru a fi legitimat. Un alt cetățean, cu lanțuri legate de picioare, care a încercat să calce pe urmele protestatarului îmbrăcat în haine populare, supranumit ''Dacul'', a fost oprit încă de la intrarea în Piața Victoriei.

UPDATE ora 14.30 - Un protestatar a fost ridicat de jandarmi, după ce ar fi tulburat ordinea publică în Piața Victoriei, anunță reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

UPDATE ora 14.00 - Protestatarii vin din ce în ce mai mulți în București, căile de acces fiind încă neaglomerate. În Piața Victoriei sunt aproximativ 300 de manifestanți.

Unii protestatari au fost opriți în drum spre Capitală, la Breaza, și Slobozia. Anunțul a fost făcut la Realitatea Tv, de către un protestatar care se află în Piața Universității. Este posibil ca acești să fie opriți de filtrele de poliție, pentru controale.


UPDATE ora 13.46 - Peste 200 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei vineri la prânz, pentru a participa la protestul inițiat de asociații ale diasporei. În fața sediului Guvernului, sunt români veniți din țări precum Franța, Italia, Suedia, Germania, Norvegia sau SUA, dar și protestatari care au venit la București din diferite județe.

Manifestanții flutură steaguri tricolore și ale UE și scandează lozinci împotriva Guvernului și a PSD: 'Jos PSD!', 'Hoții!', 'Demisia!', 'Anticipate!', 'DNA să vină să vă ia!', 'Fără penali!'. Pe pancartele afișate și tricourile purtate de protestatari se pot citi diverse mesaje: 'Mi-ați confiscat drepturile', 'Cetățenii au dreptul și obligația să apere România', 'Nu cedăm', 'Nu: Romania coruptă; Parlamentari corupți', 'Tudorel Toader - ministrul anihilării Justiției'. Pentru a-și face auzite mesajele, câțiva protestatari au adus în Piața Victoriei o mașină cu platformă pe care au instalat o stație de amplificare.

În fața sediului Guvernului se află și reprezentanți ai inițiativei 'Fără penali', veniți să strângă semnături pentru campania lor. De asemenea, ei comercializează în zonă și o carte de versuri, 'Diaspora rezist', scrisă de Doru Cernescu. Zona Pieței Victoria este încercuită cu garduri și păzită de efective ale Jandarmeriei. Circulația rutieră, la această oră, se desfășoară în condiții normale.

Protest diaspora - UPDATE 13.10 - La intrarea în București de pe A1 se află deja un echipaj de Poliție pentru a dirija circulația în așteptarea coloanelor de mașini cu protestatrii din țară.


UPDATE 13.00 - La Protest în Piața Universității au ajuns deja 200 de persoane, confrom B1 Tv și Realitatea tv. Încă nu au fost luate măsuri pentru restricționarea traficului.


sursa livetext: DCNews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0237 secunde