Protecția personalului din închisori, o glumă sinistră? "Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă"

217
Protecția personalului din închisori, o glumă sinistră?
Personalul din penitenciare este expus unor riscuri profesionale și personale greu de imaginat de către cineva care nu lucreaza în fiecare zi cu tâlhari, criminali, violatori și alte categorii de infractori, în cea mai mare parte recidiviști. Agresiunile asupra personalului se întâmplă la locul de muncă și se întâmplă în comunitate, atunci când aceștia se întâlnesc cu foști deținuți. 




Angajații sunt atacați chiar și în propria casă, iar nu puține cazuri sunt cele în care bunuri le sunt distruse și sunt agresați în public.


Deși de-a lungul timpului au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii Penitenciarului Poarta Albă, foarte multe în legatură cu modul în care coordonează siguranța misiunilor în interiorul și exteriorul penitenciarelor, acestea au fost ignorate. Cazul cel mai recent ignorat este cel al unui deținut favorizat care părăsea când voia punctul de lucru fără să se știe ce face. Putea să facă orice, așa cum s-a dovedit că au încercat cei doi sus amintiți, precizează Sindicatul Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor. 


Cadrul normativ privind protecția personalului din penitenciare este o glumă sinistră. Mijloacele tehnice și procedurile prin care aceasta se realizează la locul de muncă sunt, atunci când există măcar cu numele, depășite și nefuncționale. Lipsesc mijloace de protecție individuală, de alarmare sau de intervenție. Chiar și banalele sisteme de alarmare individuală se dovedesc imposibil de achiziționat, ANP returnând bani la buget. Cerem măsuri urgente de protecție a personalului. Cerem îmbunătățirea condițiilor de lucru. Cerem eliminarea deficitului de personal. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă, se mai arată în cadrul comunicatului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3984 secunde