Prostituatele românce dau în judecată statul britanic

852
Prostituatele românce dau în judecată statul britanic - prostitutie-1462352889.jpg

Articole recomandate

Prostituatele românce din Anglia vor contesta notificările de deportare primite de la autoritățile britanice pentru practicarea prostituției și abuzurile poliției britanice, susținând că lucrează de fapt legal ca liber-profesioniste, scrie The Guardian.

Cotidianul britanic notează că din ce în ce mai multe prostituate din țări est-europene au primit avertismente de deportare din partea oficialilor care lucrează la "Operațiunea Nexus", o inițiativă comună a poliției britanice și birourilor de imigrație care vizează deportarea imigranților suspectați de comiterea de infracțiuni pe teritoriul Regatului Unit.

Femeile vor ataca deciziile pe cale legală, susținând că ele lucrează în regim de liber profesionist ca prostituate, fapt permis de legislația britanică.

Practicarea prostituției este legală în Marea Britanie, însă multe dintre activitățile asociate cu industria sexului – precum deținerea unui bordel sau proxenetismul – sunt interzise. Astfel, unele dintre femei au fost arestate în urma unor razii ale poliției britanice împotriva rețelelor de traficanților de carne vie.

Ziarul britanic notează că prostituatele vizate de Operațiunea Nexus sunt "în majoritate românce" însă nu menționează un număr sau o proporție a cazurilor, prezentând în schimb poveștile a două dintre femeile care au primit notificări de deportare din partea autorităților britanice, cu pseudonimele Maria și Victoria.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde