Propunerea legislativă de revizuire a Constituției, în sensul redefinirii familiei, adoptată de Senat

126
Propunerea legislativă de revizuire a Constituției, în sensul redefinirii familiei, adoptată de Senat - constitutiarofront29811500-1536683674.jpg

Articole recomandate

Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marți, cu 107 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" și șapte abțineri, proiectul legislativ care își propune revizuirea articolului 48 din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent. Liderii grupurilor ALDE și UDMR au spus că fiecare dintre senatorii lor vor vota după cum le dictează conștiința, PNL și PSD au spus că susțin proiectul, iar USR s-a declarat împotriva modificărilor.

UPDATE Propunerea legislativă de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie a fost adoptată marți în plenul Senatului.

Inițiativa cetățenească, pentru care era necesară susținerea a cel puțin două treimi din numărul senatorilor, a fost votată prin vot nominal, exprimându-se 107 senatori "pentru" și 13 "contra". Șapte senatori s-au abținut.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituție: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor".

Pe 1 septembrie, președintele PSD, Liviu Dragnea, anunța că referendumul pentru familie va fi organizat pe 7 octombrie.

Șerban Nicolae a propus ca votul să fie nominal, prin strigarea prezenței, iar proiectul avea nevoie de minimum 91 de voturi pentru a fi adoptat de Senat.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9372 secunde