Propunere acceptată! Vila Dalles, la un pas distanță de a fi clasată ca monument istoric!

1553
Propunere acceptată! Vila Dalles, la un pas distanță de a fi clasată ca monument istoric! - img20180115102711-1557472288.jpg
Direcția Județeană pentru Cultură este de acord cu propunerea USR de clasare ca monument istoric a Vilei Dalles și va cere respingerea avizului de demolare.

În urma solicitării USR Constanța, Ministerul Culturii și Identității Naționale – Direcția Județeană pentru Cultură Constanța a precizat că nu a emis aviz pentru desființarea vilei Dalas și va propune respingerea unui astfel de aviz, la momentul la care va fi depusă documentația pentru avizare, având în vedere atât amplasarea în situl urban Zona comercială centrală și în situl arheologic Necropola orașului antic Tomis, cât și valoarea arhitecturală a clădirii. 


Mai mult, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța s-a arătat de acord cu propunerea USR Constanța de declanșare a procedurii de clasare de urgență a clădirii ca monument istoric, dar la acest moment instituția nu dispune de documentele juridice, tehnice și istorice necesare.


Până la finalizarea acestei proceduri, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța are dreptul de a opri lucrările și de a aplica sancțiuni conform prevederilor legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3909 secunde