€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Proiectul prin care condamnații scapă de 30 de zile de închisoare pentru fiecare carte scrisă după gratii a trecut tacit de Senat

Ştire online publicată Luni, 13 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Proiectul UDMR, care prevede că cei condamnați scapă de 30 de zile de închisoare pentru fiecare carte a fost adoptat tacit de Senat, azi și merge la Camera Deputaților, for decizional.


Potrivit inițiativei legislative, scapă de închisoare toți cei care au executat cel puțin jumătate din pedeapsa până în 10 ani, iar în cazul condamnaților care au împlinit 60 de ani, se poate dispune eliberarea condiționată, după executarea a cel puțin o treime din pedeapsă.Potrivit modificărilor propuse la Codul Penal, eliberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă cel condamnat a executat cel puțin jumătate din pedeapsă, în cazul închisorii de până în 10 ani, sau cel puțin două treimi din pedeapsă, dar nu mai mult de 15 ani.


Inițiatorii mai propun ca în cazul condamnaților care au împlinit 60 de ani, se poate dispune eliberarea condiționată, după executarea efectivă a cel puțin o treime din durata pedepsei, și nu cel puțin două treimi din durata pedepsei, cum prevede actuala legislație penală.

În plus, în calculul fracțiunilor de pedeapsă, se ține seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiționată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puțin o treime din durata pedepsei, față de jumătate din durata pedepsei, cum este îân prezent, când aceasta nu depășește 10 ani, și a cel puțin jumătate, față de două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani, scrie libertatea.ro


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12559 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1628 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 947 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.9999 secunde