Proiectul de lege care prevede că mașinile de poliție cu radar trebuie presemnalizate, adoptat de Camera Deputaților

249
Proiectul de lege care prevede că mașinile de poliție cu radar trebuie presemnalizate, adoptat de Camera Deputaților - masinapolitieaccident-1530788761.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat, joi, un proiect de lege pentru modificarea art.109 din Ordonanța de Guvern nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezența mașinilor de poliție cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte.

Proiectul a fost adoptat cu 226 voturi "pentru", 26 de voturi "împotrivă" și 5 abțineri. Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, "mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar".

De asemenea, panoul care atenționează existența unui radar se montează de către administratorul drumului, la solicitarea polițistului.

Pe lângă faptul că mașinile de poliție trebuie să fie inscripționate cu însemnele Poliției Române, potrivit unei completări aduse amendamentului, acestea trebuie să fie poziționate vizbil.

Tot comisiile au decis că dispozitivele radar de tip pistol nu pot fi folosite la mai mult de zece metri de mașina de poliție.

Guvernul a anunțat că nu susține această inițiativă.

Proiectul de lege a fost inițiat de către deputatul PNL Florin Roman, iar cu propuneri de modificări au contribuit și parlamentari ai PSD și UDMR.

"Iar o să sară deontologii de doi metri. Raport final pe proiectul de lege privind interzicerea radarelor ilegale. Nu a radarelor legale. Acestea trebuie semnalizate așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată și unde implementarea legilor similare a dus la scăderea numărului de victime din accidente rutiere. Avem mulți decedați pe șosele în primul rând că avem drumuri proaste. Apoi neatenția la volan și consumul de alcool. Ceea ce este în prezent nu e în regulă. Prevenția trebuie să devină prioritară! Acolo unde sunt machete cu mașini de poliție, numărul accidentelor soldate cu victime scade. În paralel au crescut amenzile pentru cei care nu respectă regulile în trafic!", a anunțat Florin Roman pe contul său de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4466 secunde