Proiecte europene pentru dotarea și perfecționarea polițiștilor criminaliști

191
Proiecte europene pentru dotarea și perfecționarea polițiștilor criminaliști - criminalisti-1614191586.jpg

Articole de la același autor

Institutul Național de Criminalistică a demarat două proiecte, cu finanțare europeană, ce au drept scop consolidarea structurilor criminalistice de la nivelul Poliției Române și creșterea nivelului pregătirii profesionale a acestor specialiști.

În cadrul proiectului „Consolidarea capacității structurilor criminalistice”, a cărui valoare este de peste 670.000 de euro, urmează să fie achiziționate echipamente specifice: complete de fixare, relevare și colectare a probelor identificate la fața locului, sistem de analiză spectrală comparativă a documentelor, dispozitive optice de examinare mobilă a documentelor, sisteme informatice pentru efectuarea de examinări în domeniile grafică și tehnica documentelor, precum și a unui spectometru, cât și soluții pentru examinarea fișierelor audio. De asemenea, urmează să aibă loc schimburi de experiență cu specialiști din alte state.

Al doilea proiect este intitulat „Schimb de cunoștințe și bune practici între actorii relevanți de la nivel național și internațional, implicați în lupta împotriva infracțiunilor financiare ce afectează bugetul UE”. Obiectivul general al acestuia este reprezentat de întărirea capacității structurilor Poliției Române de investigare și administrare a probatoriului judiciar, prin creșterea nivelului de pregătire a specialiștilor, în scopul combaterii infracțiunilor de fraudă și a altor activități ilicite ce pot afecta interesele financiare ale Uniunii Europene. Proiectul are un buget de peste 136.000 de euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4257 secunde