Profesorul universitar reținut pentru mită la Bacalaureat, suspendat din funcție

162
Profesorul universitar reținut pentru mită la Bacalaureat, suspendat din funcție - bacalaureat164206300-1374840408.jpg

Articole de la același autor

Profesorul universitar Gheorghe Amza, reținut ieri după-amiază de procurorii DNA Constanța, sub acuzația de luare de mită, a fost suspendat din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul Universității "Politehnica" București. 




Profesorul universitar este acuzat că, în calitate de președinte al comisiei de examen nr. 37, de la nivelul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" Mangalia, a primit 3.000 de euro și cazarea plătită la un hotel din stațiunea Saturn, pentru a le permite elevilor să se "inspire" la examenul de Bacalaureat. Astfel, la proba de chimie toți cei 26 de elevi din sala de clasă au primit copii xerox cu rezolvările problemelor. 


Președintele Senatului din cadrul Universității "Politehnica", Ecaterina Andronescu, a declarat pentru "Cuget Liber": "În cursul acestei zile, după ce am aflat din presă despre reținerea dl. profesor, a avut loc o ședință și s-a stabilit suspendarea din toate funcțiile pe care le deține în cadrul universității. Asemenea derapaje nu sunt permise! Dacă se va dovedi că acuzele care îi sunt aduse sunt false, suspendarea va fi anulată, dar dacă sunt adevărat, dl profesor va fi revocat din funcție". 


Menționăm că prof. dr. ing. Gheorghe Amza este șeful catedrei Tehnologia Materialelor și Sudare, din cadrul Facultății de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice, director al Centrului de Cercetare și Consultanță în Ingineria Materialelor și Sudare și membru al Consiliului profesoral al universității.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6416 secunde