Profesorul "Bărbuță", dornic să ajute o elevă la BAC în schimbul unei partide de sex, rămâne după gratii

4061
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au admis recursul declarat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea împotriva deciziei judecătorilor de la Tribunalul Tulcea prin care profesorului de istorie Ion Dumitru, de 54 de ani, zis "Bărbuță", de la Grupul Școlar "Dimitrie Cantemir", din Babadag, consilier local PNL, la Baia, acuzat de luare de mită, i se admisese cererea de liberare provizorie sub control judiciar. Prin urmare, cer-cetările cadrului didactic vor continua cu el în stare de arest preventiv.
El este acuzat că a cerut mită unei eleve suma de 500 de euro pentru a o ajuta să scape de o corigență și a promova Bacalaureatul. Cerințele profesorului se pare că nu au fost doar de ordin financiar, ci au căpătat și conotații sexuale. De altfel, profesorul ar fi fost surprins la marginea pădurii de la Babadag, unde, pe o păturică, pregătit cu prezervative și pastile pentru potență, cadrul didactic se pregătea să o "treacă", atât clasa, cât și BAC-ul, pe denunțătoare.
Ieri, procurorii au solicitat admiterea recursului pentru că ar exista date că, dacă profesorul ar fi pus în libertate, ar încerca să zădărnicească aflarea adevărului. În "favoarea" procurorilor ar fi declarația denunțătoarei, care a afirmat că sunt mai multe persoane într-o situație similară ei, dar și interceptările telefonice, care arată că profesorul era în "tranzacții" și cu alți elevi.
Mai mult decât atât, în plângerea denunțătoarei se reține că aceasta i-ar fi dat profesorului, de-a lungul timpului, un telefon Nokia și diverse sume de bani. "Tactica" acestuia ar fi fost de a o lăsa pe elevă corigentă în primul semestru, iar pentru al doilea, ca să îi dea notă de trecere, aceasta ar fi trebuit să plătească. Pentru că părinții ei erau plecați în Italia, fata și-a "permis" să treacă clasa câțiva ani la rând. Anul trecut însă, mama și tatăl elevei au venit în țară, moment din care aceasta, spune ea, nu ar mai fi putut "cotiza" profeso-rului. Prin urmare, ea figura "restantă" pe lista lui cu suma de 250 de euro, la care au fost adăugați alți 250 pentru acest an.
Potrivit anchetatorilor de la Tulcea, profesorul ar fi fost prins în flagrant, la data de 8 iunie, luând mită suma de 500 de euro de la Roxana Cristina Costache. El a fost imediat reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar magistrații de la Tribunalul Tulcea au emis mandat de arestare pentru 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0594 secunde