Profesori, elevi și părinți, trimiși în judecată de DNA pentru mită

754
1
Profesori, elevi și părinți, trimiși în judecată de DNA pentru mită - fondmitabac2-1377105957.jpg

Articole de la același autor

Nu mai puțin de 12 persoane au fost trimise în judecată de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța, pentru dare și luare de mită. Printre suspecți se numără și președintele comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia. 

12 persoane, printre care cadre didactice, părinți și elevi au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru dare de mită, luare de mită, respectiv permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității. Printre persoanele trimise în judecată se numără și Gheorghe Amza, președintele comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia.

Președintele a primit 3.000 de euro pentru promovarea la chimie

Procurorii DNA spun că, în cursul lunilor iulie - iulie 2013, cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, Gheorghe Amza a primit, prin intermediari, de la mai mulți elevi, nu mai puțin de 3.000 de euro. De asemenea, aceiași elevi i-au plătit președintelui de comisie de la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" și cazarea într-un hotel din stațiunea Saturn, ședere în valoare de 1.863 de lei, dar și serviciile de masă. Banii au fost primiți de Gheorghe Amza pentru a le permite elevilor să promoveze fraudulos la chimie.

"În data de 30 iunie 2013, la același examen de bacalaureat, și alte cadre didactice din comisia condusă de Amza Gheorghe au primit prin intermediari, de la mai mulți elevi, sume de bani, pentru ca în schimb să le permită promovarea examenului în mod fraudulos. Concret, Florin Pădureanu, Valeria Maria Tudosa, Doina Manoleasa, membri ai comisiei au primit câte 1.000 de lei, Ingrid Iulia Rădulescu, vicepreședintele comisiei de bacalaureat a primit 4.000 de lei, iar Otilia Cornelia Stere, informaticianul liceului și secretarul comisiei a primit 2.000 de lei", spun reprezentanții DNA.

Le-au dat rezolvările în timpul examenului

Gheorghe Amza și cadrele didactice mai sus menționate au primit banii prin intermediul lui Aurel Boboșatu, un candidat la examen, Gabriela Alexoiu, mama unui candidat, Cilica Stângaciu, candidat, și Viorel Urziceanu, tatăl unui candidat care, în perioada premergătoare examenului, au strâns bani de la elevii care se pregăteau să susțină examenul la centrul stabilit în incinta liceului "Ion Bănescu" din municipiul Mangalia.

Veronica Cara a fost persoana care a intermediat contactul dintre Gheorghe Amza, și persoanele care strângeau banii de la elevi. Aceasta a păstrat legătura cu președintele de comisie pe toată durata desfășurării examenului de bacalaureat și l-a ajutat să primească o parte din foloasele remise sub formă de mită.

"În schimbul sumelor de bani primite, la data de 5 iulie 2013, președintele comisiei de bacalaureat, împreună cu Florin Pădureanu, Doina Manoleasa și Otilia Cornelia Stere, membri, respectiv secretară a comisiei de bacalaureat și Mihaela Valentina Balint, asistent în cadrul comisiei de bacalaureat, au pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial", precizează anchetatorii.

Pe 26 iulie 2013, la cererea procurorilor, Tribunalul Constanța a dispus luarea măsurii arestării preventive a lui Gheorghe Amza pe o durată de 29 zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

noni
22 august 2013
toate se trag de la prostie

Prostia elevilor a atras prostia parintilor de a ii ajuta si prostia profesorilor de a accepta sa ii ajute si din aceasta prostie comuna acum se lasa cu belele. Ce prostie !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 August 2013
Stire din Politică-Administrație : Finul lui Silaghi, audiat la DNA
Pagina a fost generata in 0.6082 secunde