€ 4.6671
£ 5.2855
$ 4.0557

Mai multe ştiri online:

PROFESOARĂ BĂTUTĂ DE ELEVI! UNUL DINTRE AGRESORI, REȚINUT

Ştire online publicată Joi, 07 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Unul dintre elevii care au lovit o profesoară la Școala Poroschia din județul Teleorman a fost reținut, miercuri seara, și urmează să ajungă în fața instanței. De asemenea, trei elevi au nota la purtare scăzută la patru, scrie romana

Anchetatorii au extins cercetările în cazul băiatului în vârstă de 16 ani, ajungând la concluzia că acesta a săvârșit și infracțiunea de lipsire de libertate, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole, citat de romaniatv.net

"Cel în vârstă de 16 ani a fost reținut după ce s-au extins cercetările în vederea săvârșirii și a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Urmează ca, în cursul zilei de astăzi (joi - n.r.) să fie prezentat instanței de judecată cu propunere corespunzătoare", a afirmat reprezentantul IPJ Teleorman.

Totodată, în urma anchetei, pentru acte de violență fizică și verbală asupra unui cadru didactic s-a stabilit sancționarea cu mustrare scrisă și scăderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicați direct în actul de agresiune, precum și observație individuală pentru ceilalți elevi prezenți în clasă în momentul săvârșirii actului de violență, care au avut o atitudine pasivă.

Săptămâna trecută, în mediul online au circulat imagini filmate într-o școală din comuna Poroschia, județul Teleorman, în care o profesoară a fost batjocorită și lovită de elevi. În clasă se aflau și alți elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Profesoara agresată este cadru didactic suplinitor la Școala Poroschia și este în primul an de învățământ. A susținut examenul de titularizare anul acesta și a obținut media 8. Cum nu a găsit catedră titularizabilă, a optat pentru mai multe ore de suplinitor în mai multe școli.

Clasa în care a avut loc incidentul este cunoscută ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hărțuirea cadrului didactic, arată inspectorii ISJ.

În urma incidentului, profesoara a refuzat să depună plângere penală la Poliție, iar Inspectoratul Școlar Județean Teleorman nu poate lua decizia mutării profesoarei la altă școală, astfel că aceasta va preda, în continuare, la clasa cu probleme.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a cerut Guvernului măsuri de protecție pentru profesori, după cazul din Teleorman.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Sport
sambata, 20 octombrie Foto : DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI 50016 vizite, 0 comentarii DOLIU ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! A MURIT ILIE BALACI
Eveniment
ieri, ora 13:34 Foto : VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA! 17621 vizite, 0 comentarii VIDEO. FEMEIE DECAPITATĂ DE TREN, ÎN GARA MEDGIDIA!
Cultură-Educație
sambata, 20 octombrie Foto : Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră 8577 vizite, 0 comentarii Misterul de la Hârșova. Masa pe care a mâncat împăratul Traian, o legendă în piatră
Social
duminica, 21 octombrie Foto : Constănțeni, RADET dă drumul la căldură! 6808 vizite, 0 comentarii Constănțeni, RADET dă drumul la căldură!
Auto
miercuri, 17 octombrie Foto : GALERIE FOTO / Dacia 1300 din 1979, la 3.500 euro. Să fie un preț bun? 2761 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Dacia 1300 din 1979, la 3.500 euro. Să fie un preț bun?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7081 secunde