Produse contrafăcute, depistate la Constanța

232

Articole de la același autor

Ieri, polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, acționând în baza planului de acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților comise în legătură cu operațiunile de import - export și a produselor contrafăcute ori piratate, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un container sosit din China, cu o navă, au fost identificate mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.

Cu ocazia controlului vamal efectuat, au fost identificate 15.000 bucăți de sticluțe marcă figurativă "ANGRY BIRDS", "THE SMURFS", "SPIDERMAN", "THOMAS" și "DISNEY", susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective.

Mărfurile în cauză, având o valoare estimată la 150.000 lei, au fost reținute de către organele vamale, iar în cauză s-a întocmit dosar penal de către polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998.

Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a prejudiciului creat, a identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor participante la săvârșirea faptei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5369 secunde