Procurorul îl vrea după gratii. Judecătorul ce zice?

6046
18
Procurorul îl vrea după gratii. Judecătorul ce zice? - nicusorconstantinescu36-1329766485.jpg

Astăzi, Judecătoria Constanța, dacă nu va amâna pentru a doua oară sentința în acest dosar, ar putea da un verdict în procesul în care președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Procurorii DNA Constanța au solicitat, în urmă cu două săptămâni, condamnarea la închisoare cu executare a acestuia, ei afirmând că președintele CJ Constanța ar fi creat un prejudiciu către SC RAJA SA de peste un milion de euro.
Plecând de la această situație, Nicușor Constantinescu a concluzionat că ziarul Cuget Liber este cel care îl vrea după gratii, aplicându-i un tratament preferențial față de ceilalți cetățeni ai Constanței. De aceea, facem precizarea că subiectul articolelor Cuget Liber nu este cetățeanul Nicușor Constantinescu, ci președintele Consiliului Județean Constanța, omul care ocupă cea mai înaltă funcție din județ. Este și normal ca el să fie în atenția presei și sub luminile reflectoarelor, fără a-și asuma însă, atunci când e la strâmtoare, doar statutul de cetățean de rând. Atunci când contextul nu îi e favorabil, încearcă să dea fuga în pătura de simpli cetățeni, ascunzându-se de repercusiunile propriilor fapte în calitate de "căpitan" al județului. Că e din lașitate, frică sau simplu reflex, nu ne interesează. Ceea ce ne interesează este faptul că procuratura, care este o autoritate a statului, cere condamnarea președintelui CJC, Nicușor Constantinescu, la închisoare cu executare.
Reamintim cititorilor noștri că, din luna decembrie 2008, când a fost trimis în judecată, și până la data de 6 februarie 2012, când s-a înregistrat ultimul termen în dosar, inculpatul Constantinescu Nicușor nu s-a prezentat nici măcar o dată în fața judecătorilor, chiar dacă aceștia l-au citat cu mandat de aducere în numeroase rânduri. Jandarmii s-au prezentat la el la poartă, la serviciu, respectiv la sediul Consiliului Județean Constanța, dar, de fiecare dată, el a fost de negăsit, și într-o parte și în cealaltă.
Ulterior, insistența cu care judecătoarea Ruxandra Grecu vroia să-l aducă în instanță pe inculpat (de altfel o procedură obișnuită în cadrul unui proces penal) l-a scos din pepeni pe avocatul lui Constantinescu, care a încercat să o "taxeze" prin recuzarea ei, în două rânduri. Tactică ce nu s-a bucurat absolut deloc de succesul scontat. Apoi, dosarul a fost plimbat la Curtea Constituțională, la vremea respectivă o tactică obișnuită într-ale tergiversării, lucru ce a dus ca acesta să fie printre puținele dosare de pe rolul Judecătoriei Constanța mai vechi de trei ani.
Între timp, în toamna anului trecut, magistratul Ruxandra Grecu a "făcut pe plac" taberei Constanti-nescu și pleacă la Tribunalul București, valorificând astfel rezultatul obținut la concursul de promovare susținut la data de 8 mai 2011.
Dosarul este preluat de magistratul Delia Molnar, care, la data de 6 februarie 2012, la cel de-al 30-lea termen de judecată, a declarat finalizată cercetarea judecătorească și a dat cuvântul pe fond procurorului de ședință și avocaților care apărau interesele inculpatului Constantinescu și RAJA SA. Așa cum am mai precizat, reprezentantul DNA a cerut condamnarea la închisoare cu executare.



Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
doru
21 februarie 2012
asa cu japca vrea palaz sa cistige judetul

Machidonii il vor dupa gratii ca sa ia consiliul judetean cu japca si sa acapareze afacerile din judet.Au uitat ca cel putin in Constanta nu ii inghite nimeni .

constantean
21 februarie 2012
la parnaie

porcusorul trebuie sa ajunga la bulau, sa il puna baietii sa scape sapunul

Constantean
21 februarie 2012
La puscarie cu PORCU CONSTANTINESCU

La puscarie cu PORCU CONSTANTINESCU.Un betivan umflat si hot,care alaturi de Mazare si de camarila lor, au pus pe chituci Constanta.Pentru cei care ii lauda pentru ce au facut ei in oras,mai iesiti,fratilor,din Constanta,sa vedeti cum arata alte orase!

ion
21 februarie 2012
gata

Sa speram ca se va finaliza cu o trimitere in instanta dosarul asta si poate cu o condamnare... Au sufocat orasul mafiotii astia!

dan
21 februarie 2012
orasul nostru

Of, l-au votat tinerii care admira stilul de viata al lui mazariche si pensionarii care primesc lunar un pui, un ulei, un kil de zahar, unul de faina si unul de orez... plus intrare libera la clubul pensionarilor... Dar lumea s-a cam saturat. Daca in primul mandat a facut ceva, de doua mandate incoace a amortit totul, in afara de averile lor care tot cresc. Si nu intelegem unde se duc banii de bariere, de parcari, de garaje, de nu's cate taxe...

danut
21 februarie 2012
ajunge!

Problema e ca politia nu i-a facut nimic, decat sa-i sarute mana de frica. Porc betiv ordinar!

adrian
21 februarie 2012
betiv

un preshedinte de consiliu judetzean mort de beat in mashina in intersectzie.....nu exista comentarii pentru magaria asta. a demonstrat k nu e decat un ... betziv ordinar shi cam atat!! mai lipseshte sa se dea cu zmeul lu` mazare mort de beat!!

constantean
21 februarie 2012
a terorizat toti primarii

acest nenorocit a terorizat toti primarii si implicit toti cetatenii judetului .nu conteaza cine va fi presedinte a cjc ci bucuria va fi imensa ca vom scapa de teroristul asta si sper sa-l ia cu el si pe drogatul de mazare .au transformat judetul in teroare si circ,este judetul cu cel mai mare nr de someri si cu cea mai mare dezvoltare economica ...asa ca .....dlor judecatori fiti corecti in decizia de azi ...si luatii de pe capul si sufletele noastre...

ianis
21 februarie 2012
mai bun

cat de superficial gandesc oamenii...unii oameni (probabil cam de aceeashi teapa cu porcul constantinescu shi panarama de mazare)!!! un bucureshtean shi un prahovean ishi bat joc de constantzeni umilindu-i cu un kil de orez shi un pui.... constantza merita ceva mai bun...constantzenii nu!!!!!!!

geo
21 februarie 2012
nu-i asa

Acest individ cheltuie aiurea banii alocati Consiliului Judetean Constanta.Dacă intrati pe site-ul CPJ ,la capitolul Buget,in fiecare trimestru se aruncă sume mari de bani pentru intretinerea unor echipe sportive,cluburi sportive etc.Au mai mare importantă acestea decit o scoală,un spital,o cresă,un cămin de bătrini?Se pare că NIMENI nu vrea să ii impute costul unui referendum ILEGAL ,pentru consultarea cetățenilor cu privire la reorganizarea administrativă a tării! Alături de Radu Mazare si incă 37 de inculpati,Nicusor Constantinescu a fost pus sub acuzare pentru retrocedarea ilegală a peste 1 milion de mp teren,cu un prejudiciu estimat la peste 115 milioane de euro.Procesul a inceput in anul 2008 a avut peste 25 de termene, a fost suspendat pentru exceptie de neconstitutionalitate,trimis la Curtea Constitutională,de unde nu stiu cum s-a solutionat. Acestia sunt cei care au sponsorizat JOS BASESCU!Stiau si de ce se merită,nu-i asa?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce tace Nicușor Constantinescu?
Pagina a fost generata in 0.4425 secunde