Procurorul care a jucat la poker banii de flagrant, reținut de DNA

110
Procurorul care a jucat la poker banii de flagrant, reținut de DNA - arestpozafrum-1384437970.jpg

Articole recomandate

Procurorul George Mărgărit, acuzat că ar fi jucat la poker banii destinați unui flagrant și a luat bani ridicați în timpul unor percheziții, a fost reținut, astăzi, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.


Potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale, în perioada 2012-2013, George Mărgărit, în calitate de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Buzău, învestit cu soluționarea a două dosare penale, "nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și a cauzat o vătămare a intereselor legale ale mai multor persoane, obținând un avantaj patrimonial, reprezentând sume de bani și contravaloarea unor bijuterii în cuantum total de 406.753 lei, 6.530 euro, 121 USD și 30 lire sterline".


Procurorii anticorupție spun că Mărgărit nu a dispus punerea sechestrului asupra unor sume de bani și bijuterii ridicate cu ocazia perchezițiilor efectuate la domiciliile persoanelor cercetate în cele două dosare penale. De asemenea, procurorul nu a consemnat pe numele acestora sumele de bani ridicate la percheziții, bani pe care procurorul i-a cheltuit ulterior.


Procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui George Mărgărit, Curtea de Apel București urmând să decidă dacă acesta va fi încarcerat, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Hoț din locuință prins în flagrant
Pagina a fost generata in 2.3717 secunde