Procurorii DNA vor folosi tehnici moderne în investigarea fraudelor

309
Procurorii DNA vor folosi tehnici moderne în investigarea fraudelor - dnainvestitii-1637952415.jpg

Articole de la același autor

Direcția Națională Anticorupție implementează proiectul „Sporirea eficienței investigațiilor în cazuri complexe de fraudă și corupție împotriva intereselor financiare ale UE”, cofinanțat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) prin programul HERCULE III Training.

Obiectivul general al proiectului este de a crește eficiența investigațiilor în cauze complexe de fraudă și corupție care afectează interesele financiare ale UE, cu ajutorul tehnicilor moderne utilizate în investigațiile financiare, inclusiv cu instrumente IT și prin îmbunătățirea cooperării interinstituționale la nivel național și internațional.

Atelierul de lucru național cu tema „Managementul cazurilor de fraudă împotriva intereselor financiare ale UE. Tehnici și metode moderne în investigația financiară” s-a desfășurat în format hibrid în perioada 9 – 11 iunie 2021. Acest eveniment a facilitat schimburi de idei și bune practici în domeniul investigațiilor financiare efectuate în cauze complexe, cu volume mari de date, la acest participând procurori, ofițeri de poliție judiciară, specialiști și reprezentanți ai instituțiilor naționale relevante.

Conferința internațională cu tema „Facilitarea schimbului de bune practici între autoritățile din Uniunea Europeană în gestionarea cauzelor complexe de fraude împotriva intereselor financiare ale UE. Utilizarea tehnicilor moderne de investigație” a fost organizată în perioada 18 – 19 noiembrie 2021, în format online.

La eveniment au participat reprezentanți ai Parchetului European (EPPO), ai Oficiului de luptă Antifraudă (OLAF), ai Europol precum și peste 130 de procurori și investigatori din 14 state membre ale UE, inclusiv România, precum și din Marea Britanie, Republica Moldova, Ucraina, Albania, Egipt, Kenya, Palestina și Sri Lanka.

Din România, alături de procurori, ofițeri de poliție și specialiști din cadrul DNA au luat parte la discuții reprezentanți ai Departamentului pentru Lupta Antifraudă – DLAF, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - DIICOT, Inspectoratului General al Poliției Române - IGPR, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - PICCJ, Serviciului Român de Informații - SRI, Agenției Naționale de Administrare Fiscală - ANAF, Oficiului Național de Prevenire și de Combatere a Spălării Banilor - ONPCSB, Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate - ANABI, Agenției Naționale de Integritate - ANI, Asociației Române a Băncilor - ARB, Autorității pentru Digitalizarea României, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2381 secunde