Procuror constănțean, instruit de FBI

2700
1
Procuror constănțean, instruit de FBI - procurorconstantean4-1415903068.jpg

Articole de la același autor

Trei procurori români, dintre care unul constănțean participă, în această săptămână, la cursurile ILEA, organizate de Academia Internațională de Poliție a FBI din Budapesta. Magistratul din Constanța care participă la cursurile de pregătire este nimeni altul decât Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, delegat la Parchetul Tribunalului Constanța. Procurorul constănțean, colegii săi și magistrați din întreaga Europă sunt instruiți de FBI pe teme de combatere a infracțiunilor de mediu și comunicare între instituțiile statelor pe linia protecției mediului. Selecția este una riguroasă și s-a făcut pe baza rezultatelor muncii.

Într-o primă fază, cu toții au participat la cursuri în care au avut de explicat unele din cele mai grele și complexe dosare pe care le-au instrumentat. Magistratul constănțean s-a prezentat în fața colegilor săi cu dosarul navei Volgo Balt și groapa de deșeuri de la Năvodari. Apoi, procurorii au fost instruiți despre tipurile de anchetă, cum anume fac anchete americanii, ce înseamnă experiența americană și cum o putem aplica și în România și, implicit, în Constanța. Magistratul constănțean spune că americanii pun preț pe devotament și curaj.

"Da, desigur că merge aplicată experiența americană și la noi. Bineînțeles, ei au resurse mult mai multe, însă asta nu înseamnă că noi nu putem. În plus, și ideea de cooperare cu americanii este fantastică, este un element cheie în succesul eforturilor noastre de a aplica legea", a precizat, pentru "Cuget Liber", procurorul Teodor Niță.

Cursurile, care au fost organizate și finanțate de americani, se vor termina pe data de 15 noiembrie. 

Comentează știrea

silvia
14 noiembrie 2014
operator pc

Cele mai noi locuri de munca!  Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1925 secunde