Procesul retrocedărilor ilegale de la Constanța se mișcă din loc

1030
4
Procesul retrocedărilor ilegale de la Constanța se mișcă din loc - dosarretrocedari-1333562535.jpg
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel București au dat citire rechizitoriului în procesul în care primarul Radu Mazăre și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, au fost trimiși în judecată, alături de alte 35 de persoane, pentru fapte de corupție ce au vizat retrocedarea ilegală a mai multor terenuri din Constanța. Magistratul care judecă dosarul a citit, ieri, actul de inculpare, pentru a aduce la cunoștință tuturor inculpaților din dosar acuzațiile de care se fac vinovați, din punctul de vedere al procurorilor DNA. Pentru că doar acest aspect i-a luat judecătorului câteva ore, completul de judecată a dispus acordarea unui nou termen în proces, pentru data de 25 aprilie, când se va începe audierea inculpaților din dosar.

Primul termen de judecată în acest dosar a fost la 25 noiembrie 2008, de atunci procesul fiind amânat fie din motive procedurale, fie din cauză că dosarul a luat drumul Curții Constituționale în vederea rezolvării unor excepții invocate de avocați, fiind, prin urmare, suspendat pe acea perioadă de timp.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus, în 2008, trimiterea în judecată a 37 de inculpați în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța), potrivit DNA. Printre inculpați se află Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Cristian Borcea, președinte executiv al Dinamo.

În calitate de membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primăriei Constanța, în dosar mai apar ca inculpați, pe lângă Mazăre și Constantinescu, Constantin Racu, fost director al Direcției Administrație Publică, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcției Patrimoniu, Ion Marica, directorul Direcției Tehnic Investiții, Dan Miron, fost consilier municipal și consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă și Bogdan Ghițulescu. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, de fals intelectual, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Comentează știrea

aadmirator
5 aprilie 2012
da' ce-au patit?

sa nu le fie de deochi!

Mine
5 aprilie 2012
A reinceput procesul

Stiti de ce a reinceput Procesul Retrocedarilor Ilegale ? Va spun eu : degeaba !

Mine
5 aprilie 2012
A reinceput procesul

Stiti de ce a reinceput Procesul Retrocedarilor Ilegale ? Va spun eu : degeaba !

Corina
5 aprilie 2012
mazare ....

acest sau acesti indivizi imi fac mie viata un calvar...de 12 ani astept o semnatura pt un teren de retocedare si nimic, ba mai are si tupeu unul din cei mentionati mai sus sa imi ceara 50% dn valoare terenului pe care il astept sa mi-l dea inapoi.acum ma judec cu ei,iar raspunsul primariei a fost ca primaria cta nu are disponibil nici un teren .de ce oare? unde sunt? in buzunarul inculpatilor de mai sus care nu se mai satura sa fure orasul asta si ne scot noua ochii cu 2 felinare ,o pasarela si 1 pui dat la batrani? pt asta? sunt oameni mai competenti ca ei...parerea mea e ca ziaru cuget liber sa se interese de cate un caz de retocedare pe legea 10 si sa il publice ca sa vada lumea ce se intampla cu primaria constanta.,.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8201 secunde