Proces de selecție pentru formarea de piloți MAI

99
Proces de selecție pentru formarea de piloți MAI - fotovideoviatadepilotnuecatopgun-1382509941.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne recrutează, în perioada 22 octombrie - 4 noiembrie, zece ofițeri din rândul angajaților Ministerului Afacerilor Interne pentru selecție, formare și încadrare pe funcții de piloți de elicoptere. 




Procesul de selecție se va desfășura în două etape: susținerea probelor fizice specifice categoriei de pregătire fizică accentuată - probă eliminatorie și susținerea examenului de admitere în cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă, sub forma unei evaluări a cunoștințelor generale de limbă engleză, matematică și fizică. 


Candidații declarați "Admis" vor fi mutați în interesul serviciului la I.G.Av. și numiți în funcții într-o structură special destinată acestora, iar ulterior vor urma cursurile la Școala Superioară de Aviație Civilă, bursele de instruire fiind asigurate de Ministerul Transporturilor. 
La finalizarea cursului care se desfășoară pe parcursul a 12 luni, absolvenții vor dobândi licență civilă de zbor, care în urma parcurgerii unui program de pregătire specific, stabilit de Statul Major al Forțelor Aeriene, va fi echivalată cu brevet militar de pilot. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4016 secunde