Proceduri de inserție/extracție pe calea aerului pentru vânătorii de munte

124
Proceduri de inserție/extracție pe calea aerului pentru vânătorii de munte - vanatori-1569913347.jpg

Articole recomandate

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal sunt în plin proces de pregătire pentru misiunea "Resolute Support" din Afganistan. 


Astfel, în cadrul programului de pregătire, au fost incluse și secvențe de instrucție la elicopter. Baza 90 Transport Aerian Otopeni "Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" a sprijinit pregătirea militarilor batalionului cu elicoptere IAR 330 PUMA MEDEVAC, pentru executarea tehnicilor și procedurilor de inserție și extracție. 


Transportul pe calea aerului este o tehnică utilizată pentru inserția și/sau extracția rapidă a subunităților. 


Activitatea de instrucție a avut loc pe parcursul a trei zile și a avut ca obiectiv cunoașterea de către militari a procedurilor standard de siguranță și urgență atât la sol, cât și în aer, acomodarea cu procedurile de infiltrare și exfiltrare și executarea acestora sub supravegherea personalului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni. 


La finalul celor trei zile de pregătire, militarii și-au format deprinderile necesare pentru îndeplinirea unor misiuni specifice într-o zonă de conflict, prin crearea unui scenariu apropiat de situații reale. 
Căpitan Mariana DINU 
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8371 secunde