Probleme la Penitenciarul Poarta Albă: nu sunt puse în aplicare sentințe judecătorești!

698
Probleme la Penitenciarul Poarta Albă: nu sunt puse în aplicare sentințe judecătorești! - penitenciarsindicat-1576268571.jpg

Articole de la același autor

Penitenciarul Poarta Albă a intrat în atenția noii conduceri a Administrației Naționale a Penitenciarelor, după ce, numai în cursul acestei săptămâni, au avut loc două incidente în care au fost implicați deținuți. Acestea nu sunt însă singurele probleme de la unitatea de detenție din județul Constanța, atrag atenția sindicaliștii. Astfel, reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor susțin că mai marii din fruntea Penitenciarului Poarta Albă nu au pus în aplicare sentințe judecătorești date în favoarea sindicaliștilor. "După doi ani, sindicatul câștigă în instanță și obligă penitenciarul să-i comunice în format electronic o serie de informații referitoare la licitații, cheltuielile de investiții și îmbunătățirea condițiilor de lucrări. Când să pună în executare, la o solicitare scrisă care avea atașată sentința (788/2019), directorul Bănuță (n.r. Petrică Bănuță, director executiv), cere termen de 30 de zile pentru răspuns. (…) După care, vine răspunsul în trei paragrafe care anunță că se aplică art.9 din legea 544/2001 care spune că solicitantul suportă costul serviciilor de copiere, deși nu fuseseră solicitate copii în format fizic. În context, amintim că în același penitenciar și cu același Petrică Bănuță drept autor, un agent care ceruse să nu efectueze ore suplimentare din motive familiale, a fost sancționat cu schimbarea din funcție și a fost planificat luni întregi într-un program atipic, până când instanța de judecată a dispus ca această măsură abuzivă să fie anulată. Însă se mai judecă pe despăgubiri", au arătat sindicaliștii. 


O altă neregulă semnalată de sindicaliști vizează faptul că nu a fost pusă în aplicare o hotărâre a Curții de Apel Constanța, privind plata unor drepturi salariale restante. 


Reamintim că noul director al Administrației Naționale a Penitenciarelor a trimis o echipă de specialiști care să "sprijine, îndrume și să aplice unele măsuri optime pentru identificarea și eliminarea factorilor de risc asociați siguranței deținerii și regimului penitenciar". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4008 secunde