Probele de sânge dovedesc că primarul Viorel Bălan conducea sub influența alcoolului

1005
Polițiștii au intrat, ieri, în posesia rezultatelor analizelor de sânge efectuate primarului din comuna Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, după ce acesta a fost dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.
Potrivit anchetatorilor, prima probă de sânge a stabilit că edilul avea 1,30 la mie alcool pur în sânge, în timp ce a doua probă a indicat 1,05 la mie.
Astfel, primarul Viorel Bălan s-a ales cu dosar penal penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
Vineri seara, polițiștii din localitatea Mihail Kogălniceanu au sesizat un autoturism marca Audi, care depășea în viteză mai multe mașini tăind linia continuă.
Oamenii legii au încercat să oprească autoturismul, dar șoferul a refuzat să răspundă semnalelor acestora. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, care a oprit, în cele din urmă, în parcarea hotelului "Emi", de la marginea localității.
Potrivit polițiștilor, Viorel Bălan a coborât din mașină și a avut un comportament agresiv, îmbrâncind unul dintre oamenii legii. Deși emana miros de alcool, el a refuzat să fie testat cu aparatul Drager, astfel că polițiștii l-au transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Primarul a negat că el s-ar fi aflat la volanul mașinii, spunând că autoturismul a fost condus de șoferul său, lucru infirmat de martori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7042 secunde