Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a soldat cu 292 de dosare penale

335
Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a soldat cu 292 de dosare penale - 3cb7db32bce3d9b1db8d8645f3831fd8.jpg
Ministerul Public a înregistrat, după primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, 292 de dosare penale, având ca obiect infracțiuni prevăzute de Legea privind alegerea președintelui, potrivit unui răspuns al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
"Numărul dosarelor înregistrate la nivelul Ministerului Public, având ca obiect infracțiuni prevăzute de Legea nr.370/2004, privind alegerea președintelui României, după primul tur de scrutin, este de 292\", informează Parchetul General, care precizează că dosarele se află în faza actelor premergătoare.
Pe timpul procesului electoral pentru alegerea președintelui, aferent turului I, Poliția Română a înregistrat 666 de plângeri penale, în care sunt cercetate 1.120 de persoane, informa IGPR printr-un comunicat remis pe 2 decembrie. Până la momentul menționat, polițiștii au soluționat 60 de dosare penale, acestea fiind înaintate unităților de Parchet competente. Față de 13 persoane s-a dispus începerea urmăririi penale. Cinci dintre acestea au fost reținute, iar pentru două au fost emise mandate de arestate preventivă, preciza IGPR.
La turul II al alegerilor, care s-a desfășurat duminică 6 decembrie, MAI a primit 194 de sesizări privind infracțiuni, cele mai multe în Dâmbovița, Teleorman, Vrancea și Galați, fiind emise două ordonanțe de reținere, una pentru vot multiplu în Brașov și una pentru mită electorală în Argeș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Decembrie 2009
Stire din Eveniment : Accident rutier grav, la intrarea în Lazu
Pagina a fost generata in 1.5617 secunde