Primarul Radu Mazăre, săltat de mascați, la DNA București

531
Primarul Radu Mazăre,  săltat de mascați, la DNA București - primarulprint-1396978098.jpg

Articole de la același autor

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a fost dus, ieri, la audieri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Oamenii legii 
au percheziționat, ieri, Primăria Constanța și locuința lui Mazăre. Acuzațiile vizează contractele de achiziții acordate de primar pentru construcția cartierului de locuințe sociale Henri Coandă. Ajuns în fața anchetatorilor, primarul a spus că nu se consideră vinovat de nimic. 


Mascații au descins, ieri dimineață, împreună cu procurorii DNA, la Primăria Constanța, dar și la locuința lui Radu Mazăre din stațiunea Mamaia. Mai mult, edilul a anunțat în decursul aceleiași zile că perchezițiile au mai avut loc și la locuința mamei și a fratelui său, Mihai Mazăre. 
"Mascații fac percheziții la mine acasă, la fratele meu și la mama. În mandat scrie că vor să găsească documente, înscrisuri legate de companii din off shore, bani și așa mai departe. Deocamdată, nu s-a emis niciun mandat de aducere, dar s-ar putea să se emită, că așa este drumul clasic în România", a precizat edilul. 


Ce spun procurorii 
Procurorii DNA spun că efectuează cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2011 - 2013, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local. 
"În cursul dimineții de 8 aprilie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 12 locații situate în municipiile Constanța, București și județul Dâmbovița, din care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, pre-cizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", au susținut procurorii DNA. 
Procurorii au ieșit din locuința edilului cu mai multe genți de voiaj, dar și cutii. 


Contracte de achiziții 
Procurorii au solicitat de la Primăria Constanța mai multe documente privind proiectarea și procedurile de achiziții referitoare la construirea campusului social Henri Coandă. 
"Reamintim că în primă fază a acestui proiect s-au construit 906 unități locative (garsoniere și apartamente) modulare destinate nevoiașilor. Garsonierele și apartamentele sunt dotate cu pat și saltea, minifrigider, plită electrică, chicinetă și toaletă cu duș. De asemenea, s-au construit o cantină socială, cabinet medical, locuri de joacă și parcări, precum și o bise-rică. Valoarea totală a investiției este 30,945 milioane lei. Documentele solicitate sunt pregătite și vor fi predate în scurt timp celor de la DNA", au precizat reprezen-tanții Primăriei Constanța. 
Ieri după amiază, în timp ce edilul se afla împreună cu fratele său într-un restaurant de lux din parcul Herăstrău, un procuror DNA, însoțit de opt mascați i-au făcut o "vizită" edilului, săltându-l de la masă în timp ce îi prezentau un mandat. Ajuns la sediul DNA București, primarul a declarat: "Sunt nevinovat. Toată această scenă face parte din sârba procurorilor. Nu-mi este frică decât de Dumnezeu. Mă aștept la orice". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6499 secunde